Pentantik Yarışlarına Doğru

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu (TMPF) Yönetim Kurulu Üyesi Birol Yazıcı, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu ziyaret etti.
Yazıcı, TMPF tarafından 20-22 Mayıs tarihlerinde Phaselis Antik Kenti’nde düzenlenecek olan PentAntik Yarışları hakkında Belediye Başkanı Topaloğlu’na bilgiler verdi.
Türkiye’nin önemli antik kentlerinin tanıtımını yapmak ve bunu pentatlonun tarihsel geçmişi ile bir araya getirmek amacıyla Kültür Turizm Bakanlığı Müzeler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yapılacak olan yarışların etapları hakkında da açıklama yapan Yazıcı, “federasyonumuz tarafına yapılacak olan yarışlarla ilgili Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na bilgiler verdik. Her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yarışlar, Kemer’e ve turizme büyük katkı sağlayacak. Laser Run etabı Phaselis’te, Biathle, Triathle etapları ise Adrasan’da gerçekleştirilecek. Laser Run, Biathle ve Triathle kategorilerinde yapılacak yarışlar ilk gün koşu ve atış branşlarını içeren Laser Run formatında, ikinci gün koşu ve yüzme branşlarını içeren Biathle formatında, üçüncü gün ise atış, yüzme ve koşu branşlarını içeren Triathle formatında yapılacak.” dedi.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Pentantik yarışlarının Kemer ve turizme büyük katkı sağlayacaktır. Bu konuda biz de belediye olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Kemer’i spor turizminde en öne çıkarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
Yarışlara, Laser Run’a U17, U19, Gençler, Büyükler ve Masterlar kategorisindeki kadın ve erkek sporcular; Biathle Yarışları’na U9, U11, U13, U15, U17, U19, Gençler, Büyükler, Masterlar kategorisindeki kadın ve erkek sporcular, Triathle Yarışları’na ise U11, U13, U15, U17, U19, Gençler, Büyükler, Masterlar kategorisindeki ulusal ve uluslararası kadın ve erkek sporcular katılım gösterebileceği belirtildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.