Pedofil yazarın kitapları toplatılıyor!

Fransız yazar Gabriel Matzneff hakkında önce soruşturma başlatıldı, ardından da bütün kitapları yayıncısı tarafından toplatıldı. 83 yaşındaki Matzneff, reşit olmayan kız çocuklarıyla ilişki kurmakla suçlanıyor.

Fransa, yılbaşından bu yana yazar Gabriel Matzneff’in odağında olduğu skandalla çalkalanıyor.

Olay yeni değil aslında:

Önce 2 Ocak’ta Onay adlı bir kitap piyasaya çıktı.

Vanessa Springora imzalı otobiyografide yazar, 14 yaşındayken o zaman 50’li yaşlarını süren güçlü bir adamla ilişkiye girdiğini anlatıyor, sonrasında yaşadığı psikolojik çöküntüyü tarif ediyordu. Springora, adamın kendisini kandırıp baştan çıkardığını savunuyordu.

Yazar, kitabında isim vermemişti ama basına Matzneff’i kast ettiğini söyleyiverdi.

blank
Gabriel Matzneff

Eşzamanlı olarak Gabriel Matzneff’in 90’lı yıllarda katıldığı bir TV programında reşit olmayan genç kızlarla ilişkiye girdiğini anlattığı kayıtlar gün yüzüne çıktı.

Bir gün sonraysa yazar hakkında soruşturma başlatıldı. Matzneff’e yöneltilen suçlama, 15 yaşından küçük reşit olmayan bir kişiye tecavüz maddesine dayanıyor.

Son darbe de Matzneff’in yayıncısından geldi. Fransa’nın en büyük yayınevi Gallimard, yazarın bütün kitaplarını toplatma kararı aldı.

Fransız hükümeti, 2018’de bir yasa değişikliğiyle mahkemelerin bu tür bir ilişki konusunda yetişkinlere verebilecekleri ceza miktarını da, zaman aşımı süresini de artırmış ama cinsel ilişkiye rızayı 15 yaşla sınırlayan düzenlemeyi metinden çıkarmıştı.

Matzneff, bu yüzden Vanessa Springora’nın iddiaları nedeniyle ceza almayacak ama Paris Savcılığı, küçük yaşta çocuklarla ilişkiye girdiğini gizlemeyen, hatta bu konuda kitaplar yazmış 83 yaşındaki Gabriel Matzneff’in diğer kurbanlarından sonuca gitmeyi hedefliyor…

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.