Pazartesi sendromuna dikkat!

30 büyükşehir ve Zonguldak’ta hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından yarın vatandaşların sosyal mesafe ve karantina önlemlerini gevşetme ihtimali endişelendiriyor. 48 saat evde kalan vatandaşların, güneşli havada “nefes almak” için dışarı çıkması, 64 milyon kişiyi kapsayan sıkı en önemli tedbirin ters tepmesi anlamına gelecek.

Türkiye, hafta sonu en sert koronavirüs önlemini hayata geçirdi. Tüm yurtta 65 yaş üstü ve 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte 31 şehirde, toplam 64 milyon kişiyi kapsayan zorunlu karantina devreye sokuldu.

Tüm Türkiye’deki 20 yaş altı ve 65 yaş üstü 33 milyon kişiye ek olarak 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta on milyonlarca kişi daha zorunlu olarak evde kaldı.

Kovid-19 zincirini kırmak için alınan tedbirlerle hafta sonu tahminen 70 milyondan fazla kişiyi kapsadı.

Hafta sonu güneşli havada vatandaşların sokağa çıkmasını engellemek için yapılan uygulama başka bir endişeyi de beraberined getirdi.

Yarın da havanın açık olmasının sosyal mesafe ve karantina tedbirlerini gevşetmesine neden olabileceği belirtiliyor.

Hafta sonunu evde geçiren vatandaşların alışveriş, hava almak ya da benzer nedenlerle dışarıya çıkmasının, koronavirüsün (corona virüs) yayılımını tetiklemesinden korkuluyor.

HAVALAR AÇIK VE SICAK

İstanbul’da yarın hava durumu 16 derece ve güneşli, Ankara’da ise sıcaklık 19 derece. İzmir, Bursa, Konya, Sakarya’nın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta da hava durumu güneşli ve sıcaklıklar 18 derecenin üzerinde.

Türkiye’de sokağa çıkma yasağının en az 15 gün olacak şekilde uygulanması uzmanlar tarafından sık sık dile getirilmişti.

Hafta sonu yasak kararının ardından da benzer görüşler dile getirilirken, “Uzatılsın” çağrıları da yapılmıştı.

TÜRKİYE’DE SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son paylaşımına göre, Türkiye’de son 24 saatte 97 kişi daha salgın yüzünden hayatını kaybetti. Toplam can kaybı bin 198’e yükseldi. Vaka sayısı ise 4 bin 789 artarak 56 bin 956 oldu. Son 24 saatte koronavirüs tedavisi gören 481 hasta taburcu oldu. Böylece koronavirüs salgınından iyileşen hasta sayısı 3 bin 446’ya yükselmiş oldu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.