Paymes Azerbaycan’da Para Transferine Başlayan İlk Türk Fintech Şirketi Oldu

2019 yılından bu yana Azerbaycan’da faaliyet gösteren Paymes, bugüne kadar hizmet verdiği Sosyal Ticaret, Tahsilat ve Sanal Pos ürünlerine uluslararası 7/24 Para Transferini de ekliyor. Exit sonrası PayTabs şirketleri arasına katılan Paymes kısa bir süre içerisinde, operasyonunun bulunduğu Türkiye ve Azerbaycan’a ek olarak, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır’da faaliyet göstermeye başladı. Öte yandan, PayTabs’in Doğu Avrupa ve CIS operasyonlarından sorumlu olan şirket, Azerbaycan’da dijital ayak izlerini büyütmek için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Kısa bir zaman önce Azerbaycan’da bulunan kullanıcıların herhangi bir ödeme yöntemini kullanmadan sosyal ticaret sayfaları yaratabileceği yeni bir ürününü piyasaya sürmüştü.

Son yıllarda Türkiye’den Azerbaycan’a birçok Fintech’in hamle yapmak istediğini ve bu konuda birçok Finansal Teknoloji şirketine altyapı sağladıklarını belirten Paymes Kurucu Ortağı Hasan Jabbarov, “ Azerbaycan ve Türkiye arasında ciddi bir ticari hacim var, Türkiye’de yaşayan Azerbaycanlı olarak Türk şirketlerinin Azerbaycan pazarına yatırım yapmasını destekliyorum. Onları networkümüz ile buluşturmaya ve CIS bölgesinde sahip olduğumuz bilgi birikimi ile desteklemeye hazırız.” dedi.

Para transferi ürünü ile Azerbaycan’ın gelişen ekonomisine katkı sağlayacaklarını ve Türkiye Azerbaycan arasında gelişen hem ticari hem kültürel iş birliklerini arttıracaklarını ifade eden Jabbarov, buna ek olarak üç senedir hizmet verdikleri Azerbaycan pazarında kullanıcıların finansal teknolojiye yatkınlığının gün ve gün arttığını gözlemlediklerini belirtti.

Yakın zamanda Paymes Yönetim Kurulu Danışmanı olarak görev almaya başlayan Kutay Yalınkılınç da konuyla ilgili görüşlerini şöyle paylaştı: “Azerbaycan’da Fintech alanında uzun zamandır faaliyet gösteren ilk Türk şirketi olarak birçok başarıya imza attık ve şimdi ise Azerbaycan finansal ekosistemine para transferi hizmetini kazandırıyoruz.

Paymes’in hedefi hem Azerbaycan’daki şirketlere hem de Azerbaycan pazarına para transferi hizmeti sağlamak isteyen Türk ve global finans şirketlerine hizmet vererek bu alanda başarılı iş birlikteliklerine imza atmak olacak. Paytabs’in global gücüyle beraber Paymes Azerbaycan‘ın yanı sıra CIS ve MENA pazarlarına yenilikçi ürünler sunmaya ve Fintech şirketlerinin bu pazarlara erişimine aracılık edecek yeni projeler geliştirmeye devam edecek”.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.