Pamela Anderson Fransa’ya kin kustu

ABD’li aktris Pamela Anderson, kaz ve ördeklere, karaciğerlerinin yağlanması için zorla daha çok besin verilmesine tepki gösterdi.

FRANSA MECLİSİNDE KONUŞTU

Hayvanların aşırı beslenmesinin yasaklanmasını öngören bir yasa tasarısı hazırlayan Avrupa Ekoloji-Yeşiller Partisi (EELV) Milletvekili Laurence Abeille tarafından davet edilen Anderson, Fransa Ulusal Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıyı kalabalık bir gazeteci topluluğu takip ederken, salon girişinde yaşanan arbedeye jandarma müdahale etti.

“FRANSA’DAKİ BU ACIMASIZ ENDÜSTRİYE KARŞIYIM”

Konuşmasında ülkede hayvanlar üzerinde uygulanan aşırı besleme yöntemlerini eleştiren Anderson, kaz ve ördek karaciğerinden besin elde edilmesine tepki gösterdi. Anderson, “Karaciğerden bu yollarla elde edilen yağ doğal bir besin değildir. Fransa’ya bu acımasız endüstriye karşı olduğumu göstermek için geldim” diye konuştu. Anderson, konuşmasında ayrıca karaciğer yağının satışının yasaklandığı ülkelerin listesini okudu.

Fransa’da kaz ve ördeklerin karaciğerlerinin daha çok yağlanması için özellikle kesilmelerine 20-30 gün kala zorla beslenmeleri sağlanıyor.Zorla besleme yöntemleri birçok hayvansever kuruluş tarafından eleştiriliyor.

Ülkede görülen kuş gribi vakaları da sektörü önemli ölçüde etkilemişti. Kuş gribi vakalarının da yeniden ortaya çıkmasının ardından dünyanın en büyük kaz ciğeri ithalatçısı Japonya’nın da aralarında bulunduğu 20 ülke, Fransa’dan kümes hayvanı ve ürünü satın alınmasına kısıtlama getirmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.