Pablo Escobar’ın su aygırları 3,5 milyon dolara mal olacak

Kolombiyalı yetkililer, uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın yıllar önce yasa dışı yollarla ülkesine getirttiği 70 su aygırını denizaşırı ülkelere nakletmenin maliyetinin 3,5 milyon dolar olacağını duyurdu.

1980’lerin sonlarında kaçak yollarla Afrika’dan Kolombiya’ya getirilen su aygırları, Escobar’ın ölümünden sonra bulundukları araziden kaçtı. Yerleştikleri bölgedeki doğal yaşama zarar veren su aygırlarının nüfusu yıllar içinde artarken, uzmanlar sayılarını azaltmak için çareyi yurt dışına göndermekte buldu.

Kolombiyalı yetkililer, önümüzdeki aylarda suaygırlarının neredeyse yarısını yakalayıp taşımayı planladıklarını duyururken, maliyetinin 3,5 milyon doları bulacağı söylendi. Su aygırlarından 10’u Meksika’ya, 60’ı ise Hindistan’a gönderilecek.

10 YIL SONRA SAYILARI KATLANACAK
Escobar’ın arazisinden kaçan dört su aygırı, bugün rekor bir şekilde 130’a çıktı. Ayrıca, su aygırlarını kontrol altında tutacak hiçbir doğal yırtıcı olmadığı için nüfuslarının katlanarak artmaya devam edeceği düşünülüyor. Bir çalışma, 2034 yılına kadar su aygırlarının sayısının bin 400 olacağını tahmin ediyor.

Çalışmalar, su aygırlarının dünyanın biyolojik çeşitliliği en fazla olan ülkelerinden Kolombiya’daki ekosisteme zarar verdiği konusunda uyarıda bulunuyor. Su aygırları ayrıca, son yıllarda bölgedeki halkla temasa giriyor ve saldırılarda bulunuyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.