Özel Gereksinimli Bireylere Karakayalı’dan Özel İlgi

Kemalpaşa Belediyesi’nin, özel gereksinimli bireyler için faaliyete geçirdiği Mola Evi projesi büyük ilgi görüyor

Kemalpaşa ilçesi sınırları içerisinde yaşayan özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin sosyal hayata aktif katılımını kolaylaştırmak, ebeveynlerin bakım yükünü hafifletmek, özel gereksinimli bireylerin kendilerini keşfedebilecekleri ve eğitim faaliyetlerine katılabilecekleri bir merkez oluşturmak, belediye bünyesinde üretilen engelli hizmetlerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla geçtiğimiz ay açılmıştı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı tarafından açılışı gerçekleştirilen Mola Evi, geçen bir aylık sürede vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Henüz açılmasının üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen yaklaşık 60 özel gereksinimli vatandaşa hizmet veren projeye destek giderek büyüyor.

Yaz programına geçilmesiyle birlikte açılıştan bu yana düzenli olarak hizmetlerden faydalanan özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle kahvaltı etkinliğinde buluşan Başkan Karakayalı insan odaklı çalışmalarda tüm ülkeye örnek olduklarını ifade etti. Bireysel ve grup programlarıyla özel gereksinimli bireyler mola evi hizmetinden faydalanırken ailelerde kendilerine zaman ayırdıklarını ve çocuklarının da zamanlarını aktif değerlendirdikleri için oldukça mutlu olduklarını dile getirdiler. Kahvaltı etkinliğine İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü eğitmenlerinden de katılım sağlandı.

E-KPSS’DE İLK 1000’E GİRDİ

Kemalpaşa Belediyesi tarafından sağlanan ücretsiz E-KPSS kurslarında sınava hazırlanan Fatih Başar, en başarılı ilk 1000 öğrenci arasına girdi. Mutluluğunu Başkan Rıdvan Karakayalı ile birlikte yaşayan Fatih Başar Başkan Karakayalı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Belediye bünyesinde açtıkları kurslarda fırsat eşitliği sağlamayı amaç edindiklerini belirten Başkan Karakyalı, ‘’Neredeyse tüm yaş gruplarında belediyemizin eğitim alanında sağladığı destekler sürüyor. Fatih Başar’da bizim kurlarımızda eğitim görerek önemli bir başarıyla bizleri gururlandırdı. Başta genç kardeşimizi, ailesini ve tüm eğitmenlerimizi kutluyorum. Eğitim bayrağı Kemalpaşa’da dalgalanmaya devam edecek’’ dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.