Oyuncu İlyas Salman’a 6 yıla kadar hapis istemi!

Sosyal medya hesabından Türk milletini aşağılayan ifadeler kullandığı iddiasıyla oyuncu 67 yaşındaki usta oyuncu İlyas Salman hakkında ‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

YouTube video

Oyuncu İlyas Salman için açılan davanın İddianamesinde, 25 Ocak 2021’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Türk milletini aşağılayan ifadelerde bulunduğu öne sürüldü. İddia üzerine Salman’a 6 yıl kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava, düşünce ve ifade özgülüğü kapmasında değerlendirilmeyecek.

DEVLETE ALELEN HAKARET İDDİASI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede İlyas Salman’ın sosyal medya üzerinden paylaştığı video aracılığıyla Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Türkiye Hükümeti’ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamaya yönelik sözler söylediği öne sürülerek ihbar edilmesi üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Salman’ın alınan ifadesinde videoda söylediği sözlerin suç teşkil etmediğini, kimseyi aşağılama kastının olmadığını, düşünce ve fikir özgürlüğü çerçevesinde ifadeler kullandığını öne sürdüğü belirtildi. Salman’ın ifadesinde muhalif bir kişi olduğunu ve daha iyi bir gelecek için eleştiri yapmak gerektiğini kaydederek üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söylediği hatırlatıldı.

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRİLMEYECEK

İddianamenin değerlendirme kısmında ise video içeriğinde yer alan söylemlerin aşağılama kastıyla söylendiği, düşünce ve eleştiri özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği kanaatine varıldığı belirtildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.