Öykü Gürman’ın Büyük Heyecanı: Bandırma Füze Kulübü Filmi

İnsanlık ay yüzeyine ayak basmadan çok önce başlayan uzay yarışında semaya füze göndermeyi başaran ilk ülkelerden biri olmamızı sağlayan liseli gençlerin inanılması güç başarılarından esinlenen “Bandırma Füze Kulübü” filminde ünlü sanatçı ÖYKÜ GÜRMAN Nurgül öğretmen rolünde. “Senaryoyu okuduğumda Nurgül öğretmeni çok benimsedim” diyen ÖYKÜ GÜRMAN, “Şarkıcı kimliğimle filmde yer almak, sesimle karaktere renk katmak, Nurgül’ün müzik öğretmeni olması karaktere daha yakın ve samimi hissettirdi. Hikayenin gerçeklere dayanması, yaşanmış olması beni heyecanlandırdı” diyerek duygularını anlattı.

Ömer Faruk Sorak’ın yönettiği Alina Boz ve Deniz Can Aktaş’ın başrolde olduğu film 21 Ekim’de vizyona girecek.

Dijital Sanatlar’ın çekimleri tamamlanan ve vizyon için gün sayan yeni filmi “BANDIRMA FÜZE KULÜBÜ”nde, ünlü isim ÖYKÜ GÜRMAN da rol alıyor. Şarkıcılığın yanı sıra dizi ve filmlerle de kariyerine devam eden Gürman, gerçek olaylardan esinlenen yapımda, ideallerine ulaşmaları için kurdukları bilim kulübünde, karşılaştıkları tüm zorluklarda onları destekleyen müzik öğretmeni Nurgül’ü canlandırıyor.

“Her karakterde kendimden vazgeçmeden yapabileceklerimin keşfine varıyorum”

Bandırma’da yaşayan bir avuç liseli genç ve arkadaşlarının küçük bir kasabada engellemeler ve alaylarla başlayan uzaya füze gönderme hayalleri sonunda gerçek olur. Ancak öncesi ve sonrasında yaşananlar neticesinde bu başarılar tüm dünyanın ilgisini çekse de bu topraklarda hak ettiği değeri bulmaz. Zamanla unutulan inanılması güç başarılar, tarihin tozlu sayfalarında tekrar gün yüzüne çıkmayı bekler.

Günümüzden 60 yıl kadar önce yaşananları anlatan “BANDIRMA FÜZE KULÜBÜ” filminde, azimli ve idealist gençlerin en büyük destekçilerinden biri olan müzik öğretmeni Nurgül karakterini canlandıran ÖYKÜ GÜRMAN, bu filmde rol aldığı için çok heyecanlı olduğunu belirterek; “Bandırmalı lise öğrencilerinin gerçek hikâyesine Nurgül öğretmen olarak tanık olmak, dönem işi olması ve hikâyenin gerçeklere dayanması, yaşanmış olması beni heyecanlandırdı. Senaryoyu okuduğumda Nurgül öğretmeni çok benimsedim. Ayrıca şarkıcı kimliğimle filmde yer almak, sesimle karaktere renk katmak ve Nurgül’ün müzik öğretmeni olması beni senaryoya, karaktere çok daha yakın, samimi hissettirdi” dedi.

ÖYKÜ GÜRMAN ayrıca; “Oyunculuk içgüdüsel, sadece bilgiye dahil değil bence bu yüzden her şeyden yararlanmak, hayal kurmak merak etmek, öğrenmek iyi hissettiriyor, bu filmde de bu duyguları yaşadım. Her karakterde kendimden vazgeçmeden yapabileceklerimin keşfine daha çok varıyorum… Bence izleyiciler bu filmde kendilerini hem o döneme ait hem de liseli gençlerin yanında hissedecek” dedi.

CGV Mars Dağıtım aracılığıyla 21 Ekim’de vizyona girecek filmde; Alina Boz, Deniz Can Aktaş, Erkan Kolçak Köstendil, Aslı Bekiroğlu, Görkem Sevindik, Tolga Canbeyli, Gökhan Yıkılkan, Bahtiyar Engin, Ahmet Saraçoğlu ve Altan Erkekli gibi birbirinden değerli oyuncular rol alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.