Otobüs biletlerine ‘mazot kuru’ ayarı!

Motorin fiyatının 30 liraya dayanmasıyla birlikte otobüs bileti fiyatları uçak biletlerini bile geçti. Bazı otobüs firmaları önlem olarak mevcut rezervasyon uygulamasını kullanmaktan vazgeçti. Fiyatlar günlük olarak belirlenmeye başladı.

Otobüs sektöründen önemli isimler, şehirlerarası otobüs fiyatlarının artık bazı firmalarda günlük olarak belirlendiğini paylaştı.

Haber Global’in aktardığı habere göre sektör temsilcileri, otobüs fiyatlarının artık uzun dönemli olarak belirlenemediğini, bunun yerine akaryakıtın güncel fiyatına göre günlük değişebildiğini paylaştı.

Sektör kaynaklarından gelen açıklamalarda Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, “Yolcunun seyahat edeceği gün rakamların ne olacağını hiç kimse bilemiyor. Fiyat belirlemede sıkıntı yaşıyoruz. Uzun vadeli rezervasyon yapılmıyor. O gün ne olacağını bilmedikleri için firmalar rezervasyon yapmıyorlar.” açıklamasında bulundu.

Sektörün içindeki diğer isimlerden de, “Rezervasyon yapamıyoruz. Fiyatlar anlık değiştiği için bazen bizi kurtarmıyor. Yola çıkarsak çok büyük zararlar edebileceğimizi düşündüğümüz için günlük bilet satışına geçmemiz gerekiyor. Mazot fiyatları yerinde durmadığı için biz günübirlik bilet satmak mecburiyetindeyiz. Rezervasyon yapma şansınız yok zaten” yorumlarını yaptı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.