Osman Burak Konukoğlu ve ortağı Alican Dikmen hakkında TEKZİP yayını

İş dünyasını sarsan skandal dolandırıcılık! Şub 4, 2020 tarihinde yayınladığımız içerik hakkında tarafımıza ulaştırılan mahkeme kararı sonucu ilgili kişiler ve kurumlar hakkında tekzip yayınımız..

Müvekkiller ile ilgili gerçek dışı, hakaret ve iftira içerikli haber ile ilgili olarak iş bu ihtarımız içerisinde yer alan tekzip(düzeltme) metninin yayınlanmasını ve iş bu haberin internet sitesinden çıkartılması ve tarafımızla ilgili olarak bundan sonraki süreçte haksız ve gerçeğe aykırı haber yapılmaması ihtarıdır.

AÇIKLAMALAR:

1- Halen yayınlamakta olduğunuz internet haber sitesindeki haberiniz müvekkillerin kişilik haklarını zedeleyici içerikte olup, bahse konu haber metninde yer alan resmi yazı içeriği ile ifşa edilmektedir. Ancak bilinmelidir ki haber içeriğinizdeki müvekkiller hakkındaki iddialar hem atıfta bulunulan dosya kapsamı ile bağdaşmamaktadır , ayrıca iddia edilen suçlamalar ile ilgili de müvekkiller hakkında ayrı ayrı beraat kararları verilmiştir.(Ek1) Bahse konu Haber içeriği ile Her halükarda defalarca müvekkillerin kişilik hakları zedelenmiştir.

Gerçek tartışmasız böyle iken resmi yazı yine resmi makamlardan araştırılmaksızın yayınladığınız haberlerle yalan yanlış ek yapılarak müvekkillerin kişilik hakları ağır bir şekilde ihlal edilmiş ve telafisi imkansız zararlar doğurmuştur. Bahsi geçen haberdeki iftiralar Aydın Ayata ve birlikte hareket eden kişilerce planlı bir şekilde organize edilmiş müvekkillerden temin edilmeye çalışılan haksız menfaat arayışı içerisinde planlanmıştır. Sitenizdeki haber ile müvekkiller, işlemediği bir suç ile ilgili peşin hüküm kurularak gerçek dışı iftiralara maruz kalmışlardır. Bir suç olmadığı halde ,asılsız iddialar ile gerçek dışı bilgiler eşliğinde müvekkillerin ismi gerek başlıklarda gerekse içerikte açıkça yazılmak sureti ile görünür halde tüm Türkiye’ye yalan haber içeriği ifşa edilmiştir.

Müvekkiller iş dünyasında saygın, aile ve sosyal yaşantısında sevilen bir kişi iken yayınlamış olduğunuz asılsız haber ile müvekkiller aleyhinde oluşan maddi ve manevi zararın boyutu tartışmasız çok büyüktür.

2- İnternet ortamında yayın yapıldığı için tüm Türkiye’de ve yurt dışındaki takipçiler nezdinde müvekkiller aleyhinde algı yaratılmıştır. Bu haber müvekkillerin itibarının zedelenmesine yol açmıştır. Bahse konu haberin kamu ve özellikle ilgili özel sektör nezdinde müvekkillerin itibarını ve kişilik haklarını zedelediği ortada olup, yapılan asılsız haber hukuken de suç teşkil etmektedir. Araştırılmadan, belli kişi ve kişilerce ortaya atılan iftiralara dayatılarak yapılmış iş bu yayın içeriğinin kaldırılması gerekmektedir. Kaldı ki müvekkillere atılı iftiralardan da müvekkiller Türkiye Cumhuriyeti Mahkemelerince aklanmıştır.

3- Bilindiği üzere, 5651 sayılı Kanun’ un 4. maddesine göre,“İçerik sağlayıcı, internet ortamında kullanıma sunduğu her türlü içerikten sorumludur. İçerik sağlayıcı, bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten sorumlu değildir. Ancak, sunuş biçiminden, bağlantı sağladığı içeriği benimsediği ve kullanıcının söz konusu içeriğe ulaşmasını amaçladığı açıkça belli ise genel hükümlere göre sorumludur.” hükmü mevcut olup, aynı zamanda TCK’ nın 125. maddesine göre de “bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil isnat etmek suretiyle saldıran kişinin 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılacağı” hüküm altına alınmıştır.

4- Basın Kanunu’nun 14. maddesine göre. “Süreli yayınlarda kişilerin şeref ve haysiyetini ihlâl edici veya kişilerle ilgili gerçeğe aykırı yayım yapılması halinde, bundan zarar gören kişinin yayım tarihinden itibaren iki ay içinde göndereceği suç unsuru içermeyen, üçüncü kişilerin hukuken korunan menfaatlerine aykırı olmayan düzeltme ve cevap yazısını; sorumlu müdür hiçbir düzeltme ve ekleme yapmaksızın, günlük süreli yayınlarda yazıyı aldığı tarihten itibaren en geç üç gün içinde, diğer süreli yayınlarda yazıyı aldığı tarihten itibaren üç günden sonraki ilk nüshada, ilgili yayının yer aldığı sayfa ve sütunlarda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlamak zorundadır” hükmü mevcut olup ilgili haber ile ilgili olarak düzeltilme yapılması gerekmektedir.

5- Açıkladığımız sebeplerle kişisel itibarımızın iadesi için söz konusu haber ile ilgili olarak şu şekilde tekzip metni yayınlanmalıdır:

TEKZİP METNİ:

“ Her ne kadar ‘İş dünyasını sarsan skandal dolandırıcılık, Gazeteci Cem Küçük iş dünyasını sarsan skandal dolandırıcılık haberini köşesinde kaleme aldı’’ başlıklı haber yapıp, kamuoyu ile paylaşmış olsak da haber içeriğinde yer alan suçlamaların Aydın Ayata ve beraber hareket eden kişilerce Alican Dikmen, Osman Burak Konukoğlu ve ailesinden haksız menfaat elde etmek amacı ile iftiralarından ibaret olduğu ortaya çıkmıştır. Alican Dikmen ve Osman Burak Konukoğlunun haklarında atılı söylemler iftira nitelikli olup yapılan yargılamalar sonucu BERAAT etmiştir. Bahsi geçen haberimizde üzerine atılı suçlamaların aslı astarı olmadığı ortaya çıkmıştır. Kendilerine iftira atan kişilere karşı hukuki süreçleri başlatmış, adaletin yerini bulacağını söylemektedirler. Osman Burak Konukoğlu ve Alican Dikmen hakkında Tarafımıza ulaştırılan haber içeriği araştırılmadan ve haber konusu ile birlikte değerlendirmeden yayınlanmıştır. Doğru haberciliğin ve kişilik haklarına saygının gereği haberimizi bu içerikle düzeltiyoruz.”

6- Sorumlu yayıncılık ve gazetecilik ilkeleri gereği ve okurların doğru bilgilendirmesi amacı ile, anılan yayınınızı her türlü yasal hakkımız saklı kalmak koşulu ile tekzip ettiğimizi, ihtarda belirtilen tekzip metninin yasal sürede gecikmeksizin yayınlanmasını, aksi halde tüm hukuki ve cezai haklarımızı kullanacağımızı ihtaren bildiririz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.