Oscar tarihinde ilk kez bir skandal yaşandı

Törende önce yanlışlıkla ‘La La Land’in ‘En İyi Film’ seçildiği açıklandı. Ancak daha sonra bu hata düzeltildi. Ödülün gerçek sahibi ‘Moonlight’ ekibi çağrıldı.

Oscar ödülleri sahiplerini buldu. Dolby Tiyatrosu’nda, Jimmy Kimmel’in sunumuyla başlayan 89. Oscar Ödül Töreni’nde kırmızı halı rüzgarından sonra Oscar kazananları da açıklandı. En iyi film toplam 6 ödül kazanan ‘La La Land’ olarak açıklandı, ardından Moonlight’ın seçildiği duyurularak Oscar tarihinde bir ilk yaşandı. ‘En İyi Erkek Oyuncu’ Cassey Affleck, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ise Emma Stone seçildi. ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ seçilen Mahershala Ali, bu dalda Oscar kazanan ilk Müslüman oyuncu oldu. ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ise Viola Davis seçildi. ‘En İyi Yabancı Film ödülü, ‘The Salesman’ filmiyle İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin oldu. Farhadi, Trump’ın Müslüman ülkelere uyguladığı vize yasağından dolayı törene katılamadı.

Kırmızı halıda parladılar

2017 Oscar töreninde yıldızlar kırmızı halıda boy gösterdi. Ünlüler, göz alıcı stilleri, kıyafetleri ve mücevher seçimleriyle adeta şıklık yarışısında kıyasıya bir rekabet içerisine girdiler. Jessica Biel, Nicole Kidman ve Halle Berry, ışıltılı elbiseleriyle gecenin parlayan isimleri oldu.

Oscar’ı kazanan ilk Müslüman

‘MoonlIght’ filmindeki rolüyle 2017 Oscar Ödülleri’nde ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülünü alan Mahershala Ali, bu dalda oscar kazanan ilk Müslüman oldu.

Trump’a gönderme

Sunucu Jimmy Kimmel, canlı yayında ABD Başkanı Donald Trump’a Twitter üzerinden mesaj gönderdi. “CNN ya da Times’dan biri varsa binayı terk etmenizi istemek zorundayım” diyerek Trump’ın basın yasağına canlı yayında gönderme yaptı.

İşte kazananların listesi:

– En İyi Film: Moonlight

– En İyi Kadın Oyuncu: Emma Stone, La La Land

– En İyi Erkek Oyuncu: Casey Affleck

– En İyi Yönetmen: Damien Chazelle

– En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Viola Davis

– En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Mahershala Ali

– En İyi Yabancı Film: The Salesman, İran

– En İyi Belgesel: Made in America

– En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı: Suicide Squad

– En İyi Kostüm: Fantastic Beast and Where to Find Them

– En İyi Ses Kurgusu: Arrival

– En İyi Ses Miksajı: Hacksaw Ridge

– En İyi Kısa Animasyon Filmi: Piper

– En İyi Animasyon Filmi: Zootopia

– En İyi Prodüksiyon Tasarımı: La La Land

– En İyi Görsel Efekt: The Jungle Book

– En İyi Film Kurgusu: Hacksaw Ridge

– En İyi Kısa Belgesel: The White Helmets

– En İyi Kısa Film: Sing

– En İyi Sinematografi (Görüntü Yönetmenliği): La La Land

– En İyi Film Müziği: La La Land

– En İyi Orjinal Şarkı: City Of Stars, La La Land

– En İyi Orijinal Senaryo: Manchester by the Sea.

– En İyi Uyarlama Senaryo: Moonlight

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.