‘Organize İşler Sazan Sarmalı’nın Netflix’te yayınlanması sinema sektöründe şok etkisi yarattı

Yılmaz Erdoğan’ın filmini Netflix’te yayımlatması sektörde kaosa neden olurken BKM’nin, sinema yasası çıkmadan önce Netflix’e projeyi sattığı iddia edildi.

Yılmaz Erdoğan’ın vizyon yolculuğu devam eden ‘Organize İşler Sazan Sarmalı’nın sessiz sedasız Netflix’te yayınlanması sinema sektöründe şok etkisi yarattı. Sinemalardaki reklam sürelerinin azatılması konusunda mücadele veren ve ardından çıkan kanunla talepleri karşılanan Erdoğan’ın bu hamlesi karşısında film dağıtım şirketiyle sinema salonu sahiplerinin projeyi vizyondan kaldırma kararı alacakları konuşuldu. Sinemada kaos yaşanırken filmin yapım şirketi BKM’nin, yeni sinema yasası çıkmadan önce Netflix’e projeyi sattığı iddia edildi. Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Birol Güven ise vizyondaki filmin dijital platformda gösterime sokulmasına tepki gösterdi.

Sinemayı bitirir

TESİYAP üyesi olan BKM’nin tek başına aldığı ticari kararın karşısında olduklarını belirten Güven, “Çok uzun bir süredir yeni sinema yasası için verdiğimiz mücadele öncelikle sinemamızın geleceği içindi. Bilet geliri olmayan, sinema işletmecilerinin ekonomik sıkıntı içinde olduğu bir sinema sektörünün ne geleceği olur ne de özgürlüğü” ifadesini kullandı.

“Organize İşler Sazan Sarmalı” filminin yapımcısı BKM’den Netflix açıklaması

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.