Ora Arena’da, balkan dünyasının mega starı Dino Merlin rüzgarı esti

Dünyaca ünlü Boşnak sanatçı 8 senelik uzun bekleyişten sonra 23 Nisan’da İstanbul’da Ora Arena’da sevenleriyle buluştu. Omia İnşaat sponsorluğunda Piu Entertainment organizasyonuyla İstanbul’a gelen Dino Merlin, izleyicilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Balkan dünyasının mega starı olarak bilinen sanatçının konseri, hayranları tarafından büyük coşku ile izlendi.

1983 yılında Merlin grubunu kurarak müzik hayatına başlayan sanatçı, bu grupla 5 albüm çıkardı. 1991 yılında “Dino Merlin” adıyla solo kariyerine başlayan sanatçı, kısa sürede birçok önemli başarıya imza attı. 2000 yılında çıkardığı “Sredinom” adlı albümü, eski Yugoslav devletini oluşturan 5 ülkede en çok satan albüm oldu. 400 bin nüfusu olan Saraybosna’da, şehrin en büyük stadı Koševo’da her yaz 120.000 kişiye konserler vererek inanılması güç başarılara imza attı. Dino Merlin, 2002 yılında da Roma – Colosseum’da gerçekleşen Glocal Forum barış konserlerinde Ray Charles, Mercedes Sosa, Khaled gibi isimlerle sahneye çıktı.

Her albümünde yeniliklerle dinleyicilerini şaşırtan Dino Merlin, 2004 yılında çıkardığı albümü “Burek” (Börek)’te yer alan, Saraybosna için yazdığı şarkının nakaratlarını Türkçe söyledi. Türkiye’de yapılan 2004 Eurovision Şarkı Yarışması’nda ikinci olan Sırp şarkıcı Željko Joksimović ile düet yaptığı “Supermen” isimli şarkı 2000’li yılların en büyük Balkan hitlerinden birisi oldu. Dino Merlin’in Emina Sandal ile yaptığı “Med” adlı düet de Balkanlar’ın en popüler şarkılarından biri oldu.

Mustafa Sandal’a verdiği “Da Sutis” adlı bestesi Türkiye’de “Adı İntikamdı” olarak tanındı ve büyük ses getirdi. 2011’de ”Love Rewind” isimli bestesiyle Bosna-Hersek’i Eurovision’da temsil eden Dino Merlin, 2014 yılında çıkardığı son albümü Hotel Nacional ile Billboard World Albums listesinde ilk 10’a girdi. Dino Merlin, bugüne kadar Mustafa Sandal, Emina Sandal, Hüsnü Şenlendirici, Goran Bregoviç, Yusuf İslam, Edo Zanki, Arjinder, Gani Tamir, Kempa Orchestra gibi isimlerle ortak projeler gerçekleştirdi.

Dino Merlin, 8 yıl sonrası İstanbul’da sevenleriyle buluştu. Binlerce kişinin izlediği konserde coşku doruktaydı. Dino Merlin, “İstanbul dinleyicisi her zaman harikadır. Dünya çapında böyle harika bir dinleyici kitlesine sahip olmaktan dolayı çok mutlu ve minnettarım” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.