OPPO, Cloud Native Computing Foundation’a Altın Üye Olarak Katıldı

Cloud Native Computing Foundation topluluğuna katılan OPPO, bulutta yerel depolama projesi CubeFS’in de bu topluluğun kuluçka merkezine dahil edildiğini duyurdu.

Dünyanın önde gelen lider akıllı ürün markası OPPO bugün, bulut tabanlı yazılımların sürdürülebilir ekosistemlerini oluşturan The Cloud Native Computing Foundation’a (CNCF) Altın Üye olarak katıldığını duyurdu. Bu adımla OPPO’nun CubeFS projesi, CNCF kuluçka merkezine koordineli olarak dahil edilecek. CubeFS, POSIX ve S3 ile uyumlu arabirimler sağlayan, bulutta yerel depolama sunan bir platform olarak öne çıkıyor; depolama ile bilgi işlemi birbirinden ayırmaya yardımcı oluyor. Herhangi bir zamanda, istenen kaynakları mevcut depolamayla veya işlem kapasitesiyle eşleştirme konusunda tam esneklik sağlıyor.

OPPO Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Sistemlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Haifeng Liu, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “2020 yılının Ekim ayından itibaren OPPO, CubeFS’in ana destekçisi ve hizmet sağlayıcısı oldu. Bunun bir sonucu olarak, bulutta yerel bilgi işlem ekosisteminin geliştirilmesinde giderek daha fazla rol aldı. Şimdi ise CNCF’nin altın üyesi olarak, bulutta yerel bilgi işlem topluluğuna inovasyonları devam ettirecek kaynaklar ve destekler sunmaya devam edecek. Dünya çapında, farklı alanlarda uzmanlaşmış yetenekli geliştiricilerle çalışmayı heyecanla bekliyoruz.”

Cloud Native Computing Foundation CTO’su Chris Aniszczyk ise konuyla ilgili şunları belirtti: “OPPO, CubeFS’i uygulanabilir olgunlukta bir CNCF kuluçka projesi haline getirmeyi başardı. Bu adımla, online uygulamalar, veri tabanıyla ilgili hizmetler ve Kubernetes’in yönettiği makine öğrenimi işlemlerinde kullanılacak temel depolama altyapısı etkinleştirilecek. OPPO’nun bulutta yerel bilgi işlem ekosistemine daha fazla katkıda bulunmaya gösterdiği ilgiden mutluluk duyuyoruz ve birlikte çalışmayı heyecanla bekliyoruz.”

Sağlıklı ve sürdürülebilir bir teknoloji ekosistemi oluşturmayı amaçlayan OPPO, CubeFS projesinin kuluçka merkezine dahil edilmesiyle hem bu projedeki çalışmalarını sürdürecek hem de CubeFS’in tamamlanması için topluluk üyeleriyle iş birliği yapacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.