Onur Sevigen: Neşet Ertaş Hayatımı Değiştirdi

Genç müzisyen Onur Sevigen, geçtiğimiz akşam DokuzSekiz Müzik etiketiyle yayınlanan yeni projesi “Az Bile” nin ilk konseri için JJ Pub Kanyon sahnesindeydi. Profesyonel müzik yolculuğu, doğup büyüdüğü Londra’da başlayan Sevigen, sahnesine Türk, Roman ve İngiliz müzisyenlerle birlikte çıktı.

“Bir Neşet Ertaş Şarkısı Dinledim, Her Şey Değişti.”

Onur Sevigen, üç yıl önce annesinin ona hediye ettiği Neşet Ertaş plağının onu çok etkilediğini, Türk müziğine ve Anadolu kültürüne olan hayranlığının bu plak ile tanışmasından sonra başladığını ve ”Az Bile” projesinin de tam da bu dönemde ortaya çıktığını dile getirdi.

Genç müzisyen, sahnesinde “Az Bile”deki şarkılarının yanı sıra ”Yaşasın Aman” ve Erkan Oğur ile birlikte kaydettiği ”Ölüm Gelene Kadar Yüzün Kanadı” ile Yusuf Hayaloğlu ve Ahmet Kaya’nın unutulmaz eseri ”Beni Vur” ve müzikal bakış açısını oldukça derinden etkilemiş olan Neşet Ertaş’ın ”Yalan Dünya” şarkılarını da seslendirdi. Onur Sevigen, batılı vokal tarzı ile Türk Halk ve Roman Müziği’nden gelen geleneksel enstrümanlar, ritimler ve nağmelerle harmanlayarak oluşturduğu kendine has müziği, performansı ve stili ile dinleyicilerden tam not aldı.

Sevigen, müzikal kariyerinde radarını Türkiye’ye çevirdikten sonra birlikte çalışmaya başladığı DokuzSekiz Müzik’e ve müziğini destekleyen herkese teşekkür etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.