Ömür Gedik, tedavisi olmayan bir hastalığa yakalandı!

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile adından söz ettiren Ömür Gedik, tedavisi olmayan bir hastalığa yakalandığını duyurdu. Geçtiğimiz yıl çekildiği bir kareyi paylaşan Gedik, hastalığıyla ilgili tüm detayları anlattı. Ömür Gedik, iyileşmek için domates, patlıcan ve kahveyi hayatından çıkarmak zorunda kaldığını da sözlerine ekledi.

Ferhat Göçer ile mutlu bir beraberliği olan Ömür Gedik, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla tedavisi olmayan bir hastalığa yakalandığını duyurdu.

‘ORGANLARA SALDIRIYOR’

Hastalığı hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Ömür Gedik, şu ifadeleri kullandı: ‘Sizin de otoimmün hastalığınız var mı? Eklem ağrısı bile bir belirti. Ben kendi kendine zarar verenlerdenim, yani otoimmün bir hastalığım var. Bağışıklık sistemim olması gerekenden fazla çalışıyor ama bana iyilik yapacağına yanlışlıkla vücudumun normal dokularına ve organlarına saldırıyor… Yani düşmanlarla savaşacak olan askerlerim gelip beni vuruyor.

‘KİŞİNİN VİRÜSLERE YAKALANMASINI ENGELLİYOR AMA…’

Bunun nedenlerinden bir tanesi normalde negatif olması gereken HLAB27 geninin bende pozitif olması. HLAB27’nin pozitif olması kişinin virüslere yakalanmasını engelliyor ama diğer yandan da otoimmün hastalıklara yatkın olmasına neden oluyor. Bendeki otoimmün hastalık romatoid artrit, yani iltihaplı romantizma kronik bir inflamatuar bozukluk aslında. Bulaşıcı değil, neden kaynaklandığı bilinmiyor ve eklem, akciğer, kalp ve kan damarlarına saldırabiliyor. Tedavisi yok!

‘GLUTENSİZ BESLENECEĞİM’

Sadece bağışıklık sistemini baskılamak sureti etkileri azaltılabiliyor. Yan etkilerine rağmen kortizon almak gerekebiliyor mesela. Ben romatoid artrit (RA) doğal yollardan, ilaç almadan savaşmak istediğimi her fırsatta dile getiriyorum. Prof. Dr. Betül Uğur Altun, RA ile yaşarken glutensiz bir beslenme düzenine geçmemi söylemişti. Hastalığın ilerlemesi ile artık bir şeyler yapmam gerekiyordu. Şu anda Amerika’da yaşayan lise ve üniversite arkadaşım Zeynep Çolpan, ‘eliminasyon diyeti’ adlı bir makale gönderdi. Bir süreliğine bazı yiyecekleri hayatınızdan çıkarıyorsunuz ve bunun sağlığınız üzerindeki etkilerini gözlemlemeye başlıyorsunuz.

Betül’ün de tavsiyesini aklımda tutarak ilk glutenle başladım. Bir süredir eklem ağrılarımdaki azalmanın farkındayım. Bir kaç hafta sonra sırasıyla domates, patates, patlıcan, soya, biber ve kahveyi de teker teker hayatımdan çıkararak sonuca etkilerini değerlendireceğim. Eğer sizin de herhangi bir rahatsızlığınız varsa eliminasyon diyeti yapmanızı ve hangi besinin size zarar verdiğini görmenizi öneririm.’

blank

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.