Ölmez ağaç minik ellerle toprağa kavuştu

Bucalı çocuklardan zeytin fidanı dikimi

YERELDE kırsal kalkınma hedeflerini çalışma programının en üst sıralarına koyan Buca Belediyesi, Dünya İklim Günü kapsamında Doğancılar Zeytinlik Alanı’nda onlarca çocukla zeytin fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi. Ege’nin ölmez ağacını dikmeyi öğrenen çocuklar, doğayla iç içe unutulmaz bir gün yaşadı.

Kırsal kalkınma projelerini öncelikli projeler arasında gören Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın kırsal bölgede hayata geçirdiği farkındalık çalışmalarına bir yenisi eklendi. Belediye bünyesinde sürdürülebilir bir çevre için kurulan İklim Değişikliği Müdürlüğü, Dünya İklim Günü vesilesiyle Doğancılar Zeytinlik Alanı’nda zeytin fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi. Şehit Astsubay Ümit Başaran İlkokulu ve Demokrasi Üniversitesi’nden yaklaşık 80 öğrenci, hayatlarında ilk kez zeytin fidanı dikerek Ege Bölgesi’nin ve Buca’nın en önemli tarımsal değerlerinden birini geleceğe taşımak için önemli bir deneyim yaşadı.

Belediyenin ilgili uzmanlarının çocuklara zeytin fidanı dikimi hakkında teknik bilgileri aktarmasının ardından minik eller, zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu. Doğayı korumayı ve geleneksel tarım değerlerini genç kuşaklara aktarmayı amaçlayan etkinlik sonunda, çocuklara günün anısına armağanlar verildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.