Okullarda cep telefonu yasaklanıyor

İngiltere’de, dijital bağımlılığın ve öğrencilerin eğitim sürecini olumsuz etkileyen cep telefonu kullanımının önüne geçmek amacıyla önemli bir adım atıldı. Ülke genelinde okullarda cep telefonlarının kullanımını sınırlamak ve öğrencilerin dikkatlerini daha verimli bir şekilde eğitimlerine odaklamalarını sağlamak için bazı okullarda cep telefonlarının yasaklanması kararı alındı.

İngiltere’de, dijital bağımlılığın önlenmesi ve öğrencilerin eğitimlerine odaklanmalarının sağlanması amacıyla bazı okullarda cep telefonlarının yasaklanması kararı alındı. Öğrencilerin dikkatlerini dağıttığı ve öğrenim sürecini olumsuz etkilediği gerekçesiyle, ülke çapında okullarda cep telefonu kullanımının sınırlanması için sıkı tedbirler hayata geçiriliyor.

İngiltere’deki bazı okullarda cep telefonlarına getirilen yasak, öğrencilerin eğitim öğretim sürecine odaklanmalarını ve dijital bağımlılığı azaltmayı hedefliyor. Bu kararla birlikte, teneffüsler de dahil olmak üzere okulda gün boyunca cep telefonu kullanımı yasaklanacak. Yasak ihlal eden öğrenciler, okul müdürü tarafından gözaltına alınabilecek ve telefonlarına el konulabilecek.

Yeni kılavuz, öğretmenlere sırt çantalarını arama yetkisi sağlayarak, okul mülkünde bulunan cep telefonlarının kontrol altına alınmasını destekliyor. Ayrıca, el konulan cihazların kaybolması veya hasar görmesi durumunda ebeveynler tarafından dava edilmeye karşı yasal koruma sağlanıyor.

Bu kapsamda okullara sunulan üç farklı politika seçeneği, öğrencilerin cep telefonu kullanımını kontrol altına almaya yönelik çeşitli yaklaşımlar içeriyor. İlk seçenekte, öğrencilere cep telefonlarını evde bırakmaları tavsiye edilerek, okul alanlarında telefonların tamamen yasaklanması öngörülüyor. İkinci seçenekte ise öğrencilerin cihazlarını okul personeline teslim etmeleri ve gün sonunda almaları sağlanıyor. Son seçenekte ise öğrencilere telefonlarını ellerinde tutma izni verilirken, kullanılmamaları şartı getiriliyor.

Veriler, her üç ortaokul öğrencisinden birinin derslerde izinsiz telefon kullandığını gösteriyor. Ayrıca, 12 yaşına gelen çocukların yüzde 97’sinin kendi telefonuna sahip olduğu belirtiliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.