Okul kütüphaneleri zenginleşiyor

Millî Eğitim Bakanlığı ve Türk Eğitim Derneği (TED) arasında okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesine yönelik protokol imzalandı.

ANKARA (İGFA) – Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun imzaladığı protokol kapsamında, Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi çerçevesinde tespit edilen yaklaşık bin 500 okula, 150 bin kitap gönderilecek.

Bu kapsamda “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” kampanyası başlattıklarını aktaran Özer, “2 aylık sürede 57 bin 108 okul ve 855 bin dersliğin olduğu devasa eğitim sisteminde bu, başarılabilir mi?” şeklinde yaklaşımlarla karşılaştıklarını belirterek, “Yoğun bir tempoyla iki ay gibi kısa sürede, 16 bin 361 kütüphane yaptık ve 2021 sonu itibarıyla bu ülkede kütüphanesi olmayan hiçbir okul kalmadı. Sadece kütüphaneler yapmadık, aynı zamanda okullardaki kitap sayısını da artırmak için devasa bir çalışma başlattık. 26 Ekim’de bu süreci başlattığımız zaman okul öncesinden liseye, tüm okullarda 28 milyon kitap vardı; şu an itibarıyla tüm okullarımızdaki kitap sayısı, 60 milyon. Temel eğitimde 40 milyon kitabı olan eğitim sistemimiz var. Bu o kadar değerli ki… 26 Ekim’de bu süreç başlarken öğrenci başına 1,3 kitap düşerken şu anda 3,3 kitap düşüyor. 2022 sonu itibarıyla hedefimiz, okullarımızda 100 milyon kitaba erişebilmek. Planlamalar çok iyi gidiyor, bu hedefe çok rahat ulaşacağız; ulaştığımız zaman, 1,3 olan öğrenci başına kitap sayısını 7’ye çıkarmış olacağız” diye konuştu.

Öğrencilerin sadece akademik başarılı değil; kültür, sanat ve sosyal becerilerle de sürekli güçlenen, geleceğin Türkiye’sini inşa edecek yetenekte insanlar olarak yetişmesini istediklerini belirten Bakan Özer, 1994 yıldan beri bu ülkede eğitimin kalitesini artırma ve millî bir duruş sergileme noktasında büyük emekler sarf eden TED Genel Başkanı Pehlivanoğlu’na veliler, öğretmenler ve öğrenciler adına şükranlarını sundu.

Antalya’daki bir toplantıda, özel öğretim kurumları ile eğitimde fırsat eşitliğini artırma sürecinin aktif bileşini olmaları yönünde bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Bakan Özer, “Özel öğretim kurumlarını, Millî Eğitim Bakanlığının ayrı bir sistemi olarak değil, bizim mütemmim bir cüzümüz olarak değerlendiriyoruz ve birlikte bu ülkenin gençlerini yetiştirmek, onların gelecekte iddia sahibi insanlar olmaları için çaba sarf ediyoruz” dedi.

“Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesine TED’in çok hızlı bir şekilde girdiğini ve süreci nihayetlendirdiğini belirten Özer, “100 kitaptan oluşan setler ve bin 500 okulu kapsayan böylesine anlamlı iş birliğini son noktasına getirdiler. Böylece 150 bin kitabı okullarımıza göndereceğiz. Ülke için bu kadar önemli olan projede paydaş oldukları için kendilerine en içten şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise konuşmasına, “Sivil toplum, alan değil, verendir. Sivil toplum rol model olandır. Sivil toplum siyah veya beyaza ayrıştırılmamış milletin tamamını kendi olarak gören ve hizmet etmesi gereken yapıya elindekini vermeye talip olandır” dedi. Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi başladığında Bakan Özer’e “Bizim de çorbada tuzumuz olabilir mi?” diye başvuruda bulunduğunu aktaran Pehlivanoğlu, “Kendisine teşekkür ediyorum ki bu milletin çocuklarının okudukları okullara hizmet etmek için bize bir kapı açtılar.” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.