Oktay Kaynarca: Çakır’ın veda sürecini yazsam kitap olur

Türk Sineması’nın efsane ismi Hülya Koçyiğit’in TRT 2 ekranlarında yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programının 2020 yılındaki ilk konuğu Koçyiğit’in “Canlandırdığı her karakteri hepimize çok sevdirmesi oyunculukta ne kadar iyi bir isim olduğunu kanıtlıyor” dediği başarılı oyuncu Oktay Kaynarca oldu.

“Babam kahraman gibi anlatıldı”

Her Pazar saat 12:00’de TRT2’de yayınlanan Film Gibi Hayatlar programında Hülya Koçyiğit sorularıyla Oktay Kaynarca’yı geçmişe yolculuk yaptırdı. Anne ve babasının Almanya’da çalışmasından dolayı babaannesiyle büyüyen Kaynarca, babaannesinin birçok çocukla birlikte kendisini de büyüttüğünü, sahip çıkmaya çalışması, ilgilenmesini ve eğitmeye çalışmasını anlatırken bütün bu dünyanın içinde kendi kendine büyüdüğünün farkına sonradan vardığını, kendi kendine dünyayı keşfettiğini söyledi. Bir oyuncu içinde bu keşiflerin ne kadar değerli olduğunun altını çizdi. Ünlü oyuncu babasından bahsederken “Benim için efsanedir, çok az gördüğüm ama çok dinlediğim bir adamdı babam, hayal meyal hatırlıyorum 15 yaşında kaybetmiştim. Kahraman gibi anlatıldı ve biz onun gibi olmaya çalışan çocuklardık” dedi.

Konservatuar yıllarında tiyatro oyuncusu olarak yetiştirildiğini ve o yönde eğitim aldığını belirten Oktay Kaynarca “Televizyon ve sinema oyunculuğunu yaptıkça kendi kendimize öğrendik” derken tiyatro sahnesi için de “Bir aktör sahneyi bırakmamaları, orada kendini yenilersin ve bu çok değerlidir” dedi. Oktay Kaynarca konservatuar yıllarını anlatırken ise şu cümleleri kullandı “Genç arkadaşlarıma hep söylüyorum bazıları zaman kaybı olarak bakıyor üniversiteye ama asla değil okuduğunuz üniversitede dalınız neyse belki ileride o işten para kazanmayabilirsiniz başka bir iş yapabilirsiniz ama mutlaka üniversite okuyun çünkü hayata bakışınızı değiştiriyor. Dünyaya bakışınızı değiştirir altyapıyı sağlamlaştırmanızı sağlar. Konservatuar benim için çok eğlenceliydi, koşa koşa gittiğim bir yerdi. Şimdi işim için de aynısını söyleyebilirim sabah kalktığımda koşa koşa gidiyorum gerçekten sevdiğim bir işi yapıyorum.”

blank
Hülya Koçyiğit – Oktay Kaynarca

“Asıl Star Sizlersiniz”

Yeşilçam’dan bahseden Oktay Kaynarca “Hepimiz için çok değerli Yeşilçam, sizin yaptığınız sinema bizim için başlangıç olmuştur. Bir film seyretmek o kadar değerliydi ki, en değerli tarafı da şudur; insanlar sizi seyretmek için ceplerinden bütçe ayırıyorlardı. Çünkü biz televizyonda ‘Bizi seyredin’ diye konuşuyoruz ama o zaman seyirci Hülya Koçyiğit’i seyretmek için bütçesini, zamanını ayarlıyordu aslında starlık denen kavram sizin zamanınızda vardı şimdi yok, asıl star sizlersiniz” dedi.

“Çakır’ın veda sürecini yazsam kitap olur”

Oktay Kaynarca, Hülya Koçyiğit’in Kurtlar Vadisi ve Çakır karakteriyle ilgili sorusuyla ilgili: “Kurtlar Vadisi’nden önce çok proje yaptım ama insanların bir kırılma noktası vardır bana da öyle oldu. Çok fenomen bir adam, çok önde bir adamdı ve televizyon tarihindeki bu kadar yüksek cesaretli yazılmış ve oynanmış rollerin ilklerinden bir tanesiydi. İlk günden itibaren beni de çok heyecanlandırmıştı” diyerek o günleri anlattı ve ekipten de bahsetti. Çakır karakterinin diziye veda ettikten yaşanan süreç ile ilgili “Yaşadıklarımı kaleme alsam kitap olur “derken Hülya Koçyiğit “Sadece kitap mı? Film de olur” dedi. Başarılı oyuncu “Bilinmeyen yanları var, benim yaşadıklarım gerçekten film olur, hala Süleyman Çakır’ın ölüm yıldönümü var ‘Saygıyla anıyoruz’ mesajları geliyor her sene. Gıyabında cenaze namazları kılınması, mezar taşları yapılması, saygı duruşları, dünyada ilk örneği çok enteresan” dedi. Hülya Koçyiğit “Dünyada olmadı bir daha da olmaz sanırım böyle bir şey” sözleriyle konuşmasına devam etti. Kaynarca diziden ayrılması ile ilgili de “Hikayesi oraya kadardı, baştan da belliydi ne olacağı. Benim için de iyi oldu aslında çok daha fazla devam etseydi o çerçeve içinde kalacaktı ve tekrara dönecekti. Sonraki yolculukta benim için çok kıymetliydi, farklı denemelerim oldu, komedi, sunuculuk gibi” derken şu anki projesiyle ilgili de konuştu: “ Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’daki Hızır Çakırbeyli karakteri bence daha keyiflisi, daha olgunu, plan yapanı ve hayatın her köşesini hesap etmeye çalışan bir adam. Ben rolümü çok seviyorum, çok güzel bir senaryo.”

“Mustafa Kemal Atatürk’ü Canlandırmanın Hayalini Kuruyorum”

Hülya Koçyiğit’in “Oynamayı hayal ettiğin bir karakter var mı?” Sorusuna Kaynarca’nın “Mustafa Kemal Atatürk” cevabı dikkat çekerken, Hülya Koçyiğit “Dilerim nasip olur” derdi. Kaynarca “Canlandırmanın hayalini kuruyorum. Aslında hiç bilmediğimiz taraflarını da bir aktör olarak anlatmak istiyorum inşallah bir gün olur” sözleriyle hayalinden bahsetti.

Daha birçok konunun konuşulduğu Hülya Koçyiğit’in sunumuyla Oktay Kaynarca’nın konuk olduğu “Film Gibi Hayatlar” yeni yılın ilk bölümüyle 05 Ocak Pazar günü saat 12.00’de TRT2’de.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.