Okay Temiz 13. Ritmin Günü “Kadına karşı şiddet” temasıyla Cemal Reşit Rey’de

Usta müzisyen Okay Temiz’in doğum gününde her yıl geleneksel olarak yapılan “Ritmin Günü” konseri, bu yıl onüçüncü kez sahne alıyor. Dünyanın usta ritimcilerinin ve farklı müzik çevrelerinin bir araya gelerek dünya ritimleri ile coşkulu bir müzik şöleni ve ritim festivaline dönüştüğü “Ritmin Günü” konseri 11 Şubat 2016 perşembe akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor.

Konserlerini, “Ritmin Kalbi Afrika’da Atıyor” “Küresel Isınmaya Karşı Küresel Ritim”, “Dünyanın Başkenti İstanbul” gibi farklı temalar üzerinde kurgulayan Okay Temiz, bu yıl gerçekleştirilecek konserinde, etkisi gün geçtikçe artan kadına yönelik şiddete ritimle dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede ulusal eylem planının uygulamaya alındığı ülkemizde, şiddetin yıkıcı etkilerine karşı tepkisini ritimle göstermek isteyen Okay Temiz’e konserde dünyaca ünlü tombak ustalarından Mohammad Reza Mortazavi, konuşan davulu ile Yamar Thiam, dört oktavlık sesi ile Yıldız İbrahimova, caz müzisyeni Şenay Lambaoğlu, Neyzen Burcu Karadağ ve kendilerine özgü dans koreografileri ile Ninel Çam ve Sara Mbaye eşlik edecek. Birbirinden değerli müzisyenlerin ve 25 kişiden oluşan ‘Okay Temiz Ritim Atölyesi’nin de sahne alacağı bu anlamlı etkinlikte değerli sanatçılar Kadına şiddete karşı farkındalık yaratacak.

okay temiz

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.