Ofisler aylarca kapalı kalacak

Financial Times gazetesi, İngiltere’de koronavirüs nedeniyle evden çalışmanın uzun bir süre norm haline geleceğini vurgulayarak, ofislerin aylarca kapalı kalacağını yazdı.

Financial Times gazetesi, İngiltere’de ofislerin aylarca kapalı kalacağını yazdı. Gazete cumartesi günkü sayısında manşetten duyurduğu haberde, ülkede evden çalışmanın uzun bir süre norm haline geleceğini vurguladı.

İngiltere hükümeti sokağa çıkma kısıtlamalarının gevşetilmesine yönelik planını perşembe günü kamuoyuna açıklayacak.

AYLARCA EVDEN ÇALIŞMALARI BEKLENİYOR

Financial Times’a konuşan üst düzey hükümet yetkilileri ise ofis çalışanlarının çoğunun aylarca evden çalışmasının beklendiğini söylüyor.

Yetkililer toplu taşıma araçlarına yığılmanın önlenmesi gerektiğinin altını çiziyor.

BAKANLIK SENDİKALARLA İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR

Financial Times’a göre İngiltere’de iş dünyasından sorumlu bakanlık sendikalarla ve şirket yöneticileriyle yakın iş birliği yapıyor ve tavsiyelerini önümüzdeki hafta kamuoyuna açıklayacak.

Bakanlık çalışma alanlarını yedi ayrı kategoride değerlendirecek. Parakende satış mağazaları, fabrikalar ve depolar operasyonlarına daha çabuk başlayabilecek.

Ofisler çalışanları aylarca daha evden çalışmaya teşvik edilecek.

OFİSLER AÇILSA DAHİ EKİPLER İKİYE BÖLÜNECEK

Kalabalık ofisler bir süre sonra yeniden açılsa da bu durumda ekiplerin ikiye bölünmesi ve bir hafta evde, bir hafta ofiste çalışılması bekleniyor.

Financial Times, İngiltere’de hükümet yetkililerinin tüm ofislerin kapalı kalmasını ise istemediklerini zira bazı çalışanların ev içi şiddet kurbanı olmalarından çekindiklerini yazdı.

Gazetedeki haberde hükümetin, pubların ve restoranların “yakın gelecekte normale dönmelerinin imkansız olduğunu” da açıklamasının beklendiği belirtildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.