Ödemiş’in kurtuluşunun 100.yılı onuruna zafer yürüyüşü düzenledi

Ödemiş Kent Konseyi, Ödemiş Belediyespor Efe Dağcılık Kolu ve Ödemiş Belediyesi işbirliğiyle Ödemiş’in kurtuluşunun 100.yılı onuruna 4 Eylül 2022 tarihinde zafer yürüyüşü gerçekleştirildi. Kiraz’ın Gedik Mahallesi’nden başlayıp Ödemiş 125.Yıl Kültürpark’a kadar 17 kilometre mesafede gerçekleştirilen yürüyüşe Ödemiş Belediye Başkan Yardımcıları Özay Kaptan, Feridun Azeroğlu, Ufuk Kızıler, Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, Ödemiş Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Selim Şahan, Ödemiş Kent Konseyi Genel Sekreteri Yücel Uğur Uçar, Ödemiş Kent Konseyi ve Efe Dağcılık üyeleri katıldı.

Ödemiş sınırları dahilinde dört ayrı mahalleden geçen yürüyüş güzergahında yol güvenliği Jandarma ekiplerince sağlanırken, Ödemiş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne ait bir ambulans ve Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yürüyüşçülere eşlik etti.

Zafer yürüyüşü zeybek oyunuyla başladı
Kahraman Türk Ordusu’nun Ödemiş’e geliş tarihi olan 4 Eylül günü askerlerin Ödemiş’e ulaştığı güzergâh üzerinde gerçekleştirilen yürüyüş öncesi Efe Dağcılık üyesi İlkay Dirlik zeybek oynadı. Zeybek gösterisinin ardından Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, “Ödemiş’in kurtuluşunun 100.yılı etkinlikleri kapsamında Kiraz’ın Gedik Mahallesi’nden Ödemiş’e yürüyoruz. Bu bir zafer yürüyüşüdür. Kurtuluşumuzun 100.yılı kutlu olsun.” dedi.

Türk Bayrağı efelere takdim edildi
Zafer yürüyüşü, Ödemiş Belediyesi’nce düzenlenen Zeybek Ateşi Festivali’nin gerçekleştirildiği Ödemiş Belediyesi 125.Yıl Kültürpark’ta tamamlanırken yürüyüşe katılan grup, festival alanında zeybek ekibi tarafından karşılandı. Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı yanlarında getirdikleri Türk Bayrağı’nı törenle efelere takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.