“Ödemiş bizim evimiz, temiz tutmak görevimiz”

Ödemiş Belediyesi, “Ödemiş bizim evimiz, temiz tutmak görevimiz” diyerek merkezde ve eski beldelerde toplu temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Geniş çaplı temizlik çalışması Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla başlatıldı.

Daha yeşil, daha sağlıklı ve daha temiz bir kent için çalışmalarını var gücüyle sürdüren Ödemiş Belediyesi, merkezde ve 99 mahallede geniş kapsamlı temizlik harekatı başlattı. Merkez mahallelerden Anafartalar Mahallesi’nin cadde ve sokaklarında başlatılan çalışmaların yanı sıra Bütünşehir Yasası ile belde belediyesi kapatılan Gölcük, Bozdağ, Birgi, Kayaköy, Kaymakçı, Çaylı, Bademli, Ovakent ve Konaklı’da, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla toplu temizlik çalışması yapılacak.

Temmuz ayının üçüncü haftasından itibaren her hafta üç eski beldede olacak şekilde gerçekleştirilecek çalışmalarda, sokaklarda ve caddelerde toplu süpürme ve araçla temizlik çalışması, çöp konyteynırlarının temizliği ve ihtiyaç duyulan bölgelere konteynır temini gibi çalışmaların yanı sıra parkların temizliği yapılacak ve oyun grupları ve bankların elden geçirilmesi sağlanacak. “Ödemiş bizim evimiz, temiz tutmak görevimiz” sloganıyla gerçekleşecek çalışmalar periyodik hale getirilecek.

“Hızlı, etkili ve doğru çözümler”

Sağlıklı bir çevrede yaşamak için temizlemek kadar temiz tutmanın da önemine vurgu yapan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Ödemiş bizim evimiz diyerek var gücümüzle sürdürdüğümüz çalışmalarımızın bir parçası olan temizlik konusunda yeni bir dönem başlatıyoruz. Halihazırda kentimizde cadde-cadde, sokak-sokak sürdürülen çalışmalara ek olarak merkez ve kırsal mahallelerimizde program dahilinde toplu temizlik çalışmaları yapacağız. Muhtarlık İşleri Müdürlüğümüzün koordinasyonunda Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizin katılımlarıyla temiz bir kent için hep birlikte sahadayız. Anafartalar Mahallemizde ilk örneğini gerçekleştirdiğimiz çalışmalar bu hafta Kayaköy’den başlayacak şekilde eski beldelerimizde devam edecek. Daha sonra da periyodik hale getirip sorunlara hızlı, etkili ve doğru çözümler getireceğiz. Sadece yol temizliği değil park bahçe bakımları, ağaçlarımızın ve diğer bitkilerimizin bakımları da bu geniş kapsamlı temizlik programında yer alacak. Sahaya emeğini ve yüreğini koyan ekiplerimize kolaylıklar diliyorum.

“Covid-19’a karşı gerekli önlemleri alıyoruz”

Ayrıca kentimizde son dönemde artan Covid-19 vakalarına karşı gerekli önlemleri almak adına hijyen çalışmalarına da hız verdik. Kentimizin meydanları, caddeleri ve yoğunluk noktaları yıkanıyor. Bu alandaki farkındalığın artması gerekiyor. Yerel yönetim olarak bize düşen önlemleri alırken hemşehrilerimizin de şahsi önlemlerle bu salgına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını istiyoruz. Dileriz ki pandeminin o zor günlerini bir daha yaşamayız. Temizlemek belediyemizin görevi, temiz tutmak ise hepimizin sorumluluğu. Bu konuda hemşehrilerimizin de özverili çabalarımıza destek vereceklerine inanıyoruz. ‘En iyi temizlik hiç kirletmemektir’ anlayışıyla ‘Ödemiş bizim evimiz, temiz tutmak görevimiz’ diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Toplu temizlik çalışması yapılan noktalardan Anafartalar Mahallesi Öğretmenler Caddesi esnaflarından Levent Koşal ve Ali Yalçıner de çalışmalar için Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’e ve belediye çalışanlarına teşekkür ederek, “Gerçekten gerekli bir çalışmaydı. Güzel bir hamle yapıldı. İnşallah çalışmaların devamı sağlanır. Kolaylıklar diliyoruz” dediler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.