O masa yine gündemde: Meşe ağacından altın yapraklı

Rusya liderinin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u 7 Şubat’ta bu masaya oturtmasıyla dünya gündeminin ilgi odağı olan beyaz masaya dair yeni detaylar da ortaya çıktı.

İtalyan Corriere dela Serra gazetesine göre masa 25 yıl önce İtalya’nın Cantu kentindeki ‘Oak’ isimli şirketin sahibi iç mimar Renato Pologna tarafından tasarlandı. 6 metre uzunluğunda 2.5 metre genişliğindeki masa meşe ağacından imal edildi, üzerinde de altın yapraklar var. O zaman yaklaşık 20 bin Euro’ya sipariş edilen masanın şimdiki fiyatının100 bin Euro, yani yaklaşık 1.5 milyon lira olacağı hesaplanıyor. Renato Pologna, masanın 1995 yılında Kremlin’e “o zamana kadar teslim edilen en büyük siparişin benzersiz bir parçası” olduğunu söyledi.

Guterres ile görüşmesiyle ilgili Rusya lideri Putin, Ukrayna ile diplomatik olarak da anlaşmaya varabilmeyi umduğunu, müzakerelerin yapıldığını ve onları reddetmediklerini belirtti. Türkiye’den sonra Moskova’ya giden Guterres’in bugün Kiev’de olması bekleniyor.

Kaynak: Hürriyet

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.