Nurgül Yeşilçay’ın ilk kişisel sergisi “Avrat Otu” sanatseverlerle buluştu

Nurgül Yeşilçay’ın kadın konulu ilk kişisel sergisi “Avrat Otu”, 11 Mart Çarşamba akşamı tarihi Anemas Zindanları’nda gerçekleştirilen özel bir davetle kapılarını açtı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür AŞ’nin destekleriyle gerçekleştirilen serginin açılışına sanat, cemiyet ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Yeşilçay’ın son dört yıldır yaptığı kadın temalı çalışmalarını bir araya getiren ve eserlerin gelirinden elde edilen gelirin ÇABA Derneği’ne bağışlanacağı sergi,

YouTube video

5 Nisan tarihine kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

Nurgül Yeşilçay’ın üzerinde dört yıldır titizlikle çalıştığı kadın konulu eserlerinden oluşan ilk kişisel sergisi “Avrat Otu”, 11 Mart Çarşamba akşamı Ayvansaray’daki tarihi Anemas Zindanları’nda gerçekleştirilen özel bir davetle kapılarını açtı. Açılışına Ümit Boyner, Cem Boyner, Eda Kosif, Belçim Bilgin, Necati Kocabay, Arzum Onan, Yağmur Tanrısevsin, Azra Akın, Ezgi Asaroğlu gibi isimlerin katıldığı sergide eserlerin satışından elde edilen gelir ÇABA Derneği’ne bağışlanacak ve çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde değerlendirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür AŞ’nin destekleriyle gerçekleşen sergi, 5 Nisan tarihine kadar her gün 10.00 – 19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.

blank

Sinema filmleri ve televizyon dizileriyle başarılı bir oyunculuk kariyerine sahip olan Nurgül Yeşilçay, çocukluk yıllarından itibaren ilgilendiği resim sanatını hiç bırakmadı. Sanatçı, son dört yıldır yaptığı kadın temalı resimlerini sergileme fikrinin oluşumunu ‘’Bir kadının gözlerimizin içine baka baka ‘Ölmek istemiyorum’ diye haykırdığını görünce sergiye karar verdim. Üzülmek, sosyal medyada paylaşmak yerine bir süredir kadın konusuyla ilgili duygularımı aktardığım resimlerimi herkesle paylaşmak istedim.’’ sözleriyle ifade ediyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.