Nur Yerlitaş’ın şehitler için sarfettiği çirkin ve saygısız sözler yargıya taşındı

Nur Yerlitaş’ın, “Ne yapayım Allah Allah şehitler mehitler aman yeter” şeklindeki skandal sözleri büyük tepki çekmişti. Nur Yerlitaş’a her kesimden tepki yağarken, ünlü modacının sözleri yargıya taşındı.

Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER),Nur Yerlitaş’ın sözlerinin ardından bir şikayet dilekçesi hazırladı. Hazırlanan dilekçe, TAY-DER Avukatı Ela İlden tarafından İzmir Adliyesine sunuldu. Dernek dilekçesinde, şehitlerimize hakaret edildiği gerekçe gösterilerek, kişinin Türk halkını tahrik ettiğine dikkat çekildi.

Dilekçede ayrıca, “Şehitlik, Türk milleti için en kutsal mertebedir. Bu hususta, saygısız ve hadsizce ifadelerde bulunan kişinin kurduğu cümlelerde kasıt aranmalıdır. Bu cümlelerin farkında olmadan kullanılmış olmasına inanılması mümkün değildir” denildi. Dernek yine dilekçesinde, Türk Ceza Kanununun 216. maddesi olan ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama’ suçlarından kişinin ceza alması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.