New York Times “Türkiye’de elektrik faturaları siyasi krize dönüştü”

Son dönemde yüksek elektrik faturaları nedeniyle Türkiye’nin birçok ilinde gerçekleşen protestolar uluslararası kamuoyunun da gündeminde. New York Times, yeni yılla birlikte artan elektrik faturalarına ilişkin, “Erdoğan bu kadar çok şeyin sorumluluğunu aldığı için öfkenin hedefi olma riskini de göze aldı” diye yazdı.

Yeni yılda elektrikten doğal gaza, akaryakıttan gıdaya birçok sektöre peş peşe yapılan zamlar, Ocak ayı faturalarına yansırken vatandaş adeta isyan noktasına geldi. ‘Elektrik zamlarını geri alın’ dövizleriyle birçok ilde protestolar gerçekleştirildi. Kimi esnaf çözümü elektrik sobalarını ücretlendirmede görürken, kimi esnaf isyanını dükkanların kapısına elektrik faturalarını asarak gösterdi.

ABD merkezli New York Times (NYT) gazetesi, Türkiye’de yaşanan elektrik faturası krizini, “Artan elektrik faturaları Türkler ve Erdoğan için krizi derinleştiriyor” başlıklı haber ile kaleme aldı.

NYT gazetesi, ‘ilk olarak sosyal medyada paylaşılan şikayetlerin kartopu gibi büyüyerek, Tayyip Erdoğan hükümeti için tam teşekküllü bir siyasi krize dönüştüğü’ yorumu yaptı.

Haberde Türkiye’de resmi enflasyonun yüzde 48’in üzerine çıktığına dikkat çekilirken, “Erdoğan ülkeyi ekonomik krizden çıkarmakta zorlanırken, kendi müttefiklerinden bile eleştiriler artıyor. Türk Lirası rekor seviyede değer kaybetti. Gıda ve yakıt fiyatları iki kattan fazla arttı. Şimdi sıra elektrikte” denildi.

 

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.