“New York Masalı” hem Türk, hem Amerikan seyircisi ile buluşuyor

Son 6 senedir Amerika’da yaşayan , hem Türkiye’ye, hem Amerika’ya projeler üreten Doğan ve Nilüfer Özmekik çifti, yeni filmleriyle dünya seyircisiyle buluşuyor.

İlk olarak; Nilüfer Yenidoğan Özmekik’in, Mehmet Coşkundeniz’in aynı isimli romanından senaryolaştırdığı, yapımcılığını Sihirli Perde’nin, yönetmenliğini Nisan Akman’ın üstlendiği, başrollerinde Gökçe Bahadır ve Alican Yücesoy’un yeraldığı “Aşk Uykusu”, 31 Mart 2017’de Türk seyircileriyle buluşuyor.

Ardından yönetmenlik koltuğuna Doğan Özmekik’in oturduğu, senaryosunu Nilüfer Yenidoğan’ın kaleme aldığı, tamamı Amerika’da çekilen ilk romantik komedi, “New York Masalı”, 19 Mayıs 2017 tarihinde hem Türk, hem Amerikan seyircileriyle buluşacak.

Son olarak; ikilinin yazar ve yönetmen olarak beraber çalıştıkları yeni Hollywood projesi “Firebird”ün hazırlıklarına başlandı. Sürpriz Amerikalı oyuncuların yer alacağı, bir gecede geçen, aksiyon, gerilim dolu, aynı zamanda son derece eğlenceli film projesi, Tarantino sinemasından izler taşıyor. Filmin gişe başarısı yanında, orjinal senaryosu ve farklı çekim tekniğiyle, festivallerde ödülleri toplaması bekleniyor.

İkili şimdiden, önümüzdeki sene New York’ta çekilmesi planlanan müzikal-komedi türü bir Türk filmi ile ilgili ön çalışmalara ve oyuncu arayışlarına başladı.

Bunların yanında ; 2012; “Hollywood Screenplay Contest” yarışmasında “Never-ending Nightmare” (Bitmeyen Kabus) projesiyle finale kalan Nilüfer Yenidoğan Özmekik’in, önümüzdeki dönemlerde katılacağı senaryo yarışmalarında da ülkemizi başarıyla temsil edecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.