Nevşehir Mahallelerde Aşure İkramı Başladı

Nevşehir Belediyesi Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı nedeniyle Aşure dağıtımı yaptı. Bolluk ve bereketin ifadesi, paylaşım ve şükrün simgesi aşure dağıtımı her akşam 4 farklı mahallede gerçekleştiriliyor.

Nevşehir Belediyesi düzenlediği program çerçevesinde, mahallelerde yaşayan komşular arasında birlik ve beraberliği artıran, kaynaşmayı sağlayan aşure ikram etme geleneğini sürdürmek için mahallelerde aşure3 dağıtımına başladı.

Her gün farklı mahallelerde gerçekleştirilecek olan aşure dağıtımının ilki Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, 350 Evler Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve Emek Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Mahallelerdeki parklarda gerçekleştirilen aşure dağıtımına Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Belediye Başkan Yardımcısı Furkan Feralan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, parti yöneticileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri dağıtımlarda çocuklarla yakından ilgilenen Belediye Başkanı Savran, mahalle sakinleri ile de sohbet etti.

Aşure ikramlarının 12 Ağustos Cuma akşamına kadar farklı mahallelerde süreceğini kaydeden Başkan Savran, “Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.