Nev’den, Bir Nev-i Alaturka

Kendine has bir dinleyici kitlesine sahip NEV’in, farklı yönlerini yansıttığı, zamanla ruhumuza işleyen unutulmaz şarkıların yer aldığı Pasaj Müzik etiketli “Bir Nev-i Alaturka” albümünde yer alan Mazide Aşk şarkısı yeniden dijital platformlarda video klibiyle birlikte yerini aldı. Yayımlandığı yıllarda büyük ses getiren albümün çıkış şarkısı ‘Mazideki Aşk’ hayranlarına sürpriz oldu.

YouTube video

Fotoğraflarını Candaş Arın’ın çektiği albümdeki “Mazideki Aşk” şarkısının video klibinin yönetmenliğini Mahir Akyol yaptı.

Hazırlıkları iki yıl süren projede; eşsiz Türk Sanat Müziği eserlerini rock, tango, latin ve rembetika tınılarıyla yorumlayan Nev hayatımıza Zor’la girmişti ve bu albümü dinleyen herkes Nev’i sevmekten usanmayacağa benziyor.

On şarkının yer aldığı, prodüktörlüğünü Nev’in, sanat danışmanlığını Hasan Esen’in üstlendiği albümün masteringi New York’da Sterling Sound stüdyosunda Tom Coyne tarafından yapıldı.

Hüzün, coşku, efkar, neşe… Hayatımızda yer alan tüm duyguları içinde barındıran albüm iddialı ama aynı zamanda naif bir tını da taşıyor.

Klasik alaturkaya ilgiyi arttıracak farklı bir tarza sahip olan albüm sayesinde; Kemani Sarkis Efendi’nin, “Kimseye Etmem Şikayet”i, Kaptanzade Ali Rıza Efendi’nin, “Akşam Misafiri”i, “Denizde Akşam”ı, Yıldırım Gürses’in “Mazideki Aşk”ı, Dede Efendi’nin “Ey Büt-i Nev Eda”sı ile dinleyenler; geçmişin gizli kalmış hazinelerine doğru, kimi zaman hüzünlü kimi zaman coşkulu ama muhabbetin eksik olmadığı yolculuklara çıkıyorlar.

“Ben Küskünüm Feleğe”, ”Sevmekten Kim Usanır”, “Şimdi Uzaklardasın”, “Sensiz Olamam” gibi zamanla ruhumuza işlemiş, duymaktan keyif aldığımız eserleri bambaşka tatlar katarak dinlememizi sağlayan albüm, bir yandan da gençlerin kaliteli müziğe olan farkındalığını arttırıyor.

Bir Nev-i Alaturka albümünde klasik alaturkanın değerlerini en üst seviyede önemseyen, eserleri ve bestecileri araştıran, enstrüman yapımcıları ile görüşen ve bu topraklardaki her türlü rengin emeğini fark eden Nev, bu mirası güncel tınılar ile yorumluyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.