Netflix’ten Türkiye açıklaması!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin Netflix’in Türkiye’den çıkmayacağını internetten yayıncılık için lisans başvurusu yapan kurumlar arasında olduğunu söyledi. Netflix bu konuda sessizliğini bir tweet’le bozdu.

RTÜK başkanı Ebubekir Şahin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların internet ortamından sunumuna ilişkin NETFLIX, BLU TV, PUHU TV, TURKCELL, VODAFONE, DIGITURK, TİVİBU gibi sektörde etkili yayıncıların da aralarında bulunduğu 600’ün üzerinde kuruluştan lisans ve izin başvurusu aldık. Hayırlı olsun.

RTÜK Başkanı’nın bu açıklaması öncesi sozcu.com.tr’ye konuşan RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, “Ben Netflix müracaat etti diye biliyorum. Bana gelen bilgi bu yönde” açıklamasını yapmıştı.

Netflix’in birkaç gün önce RTÜK’e resmi başvuru yaparak lisans işlemlerini gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

Netflix’ten Türkiye açıklaması

İnternet üzerinden dizi, film ve video içerik hizmeti veren Netflix’in yeni yönetmelik kapsamında RTÜK’e lisans başvurusunda yapmadığı ileri sürüldü çıkan bu iddiaların ardından Netflix bir açıklama yayınladı ve Türkiye pazarında kalacağını, başvurunun yapıldığını duyurdu. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

İnternet yayınlarına yönelik getirilen yeni düzenlemenin gerektirdiği üzere lisans başvuru sürecimizi başlattık. Türkiye’de sayıları gittikçe artan 1,5 milyon üyeye sahibiz. Üyelerimizin dünyanın dört bir yanından sunduğumuz zengin içerik çeşitliliğine ve Türkiye’den dünyaya taşıdığımız yerel hikayelere değer verdiğine inanıyoruz.

Bu nedenle bir yandan Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor, diğer yandan da sunduğumuz ebeveyn kontrollerini daha da güçlendirecek adımlar atmak üzere yetkililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, üyelerimizin tercih ettikleri içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlarken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden etkin bir şekilde koruyabilmek.

Tweet attı

Bununla da yetinmeyen Netflix bir tweet atarak “Benim sizi bırakmaya hiç niyetim yok. Söylentiler ekulak asıp kendinizi lütfen üzmeyin” yazdı.

Ne zaman hizmet vermeye başladı?

2015 yılında hizmet verdiği 60’a yakın ülkede 70 milyon eve giren Netflix, 2016 yılında büyük bir hamle yapmış ve hizmet verdiği ülke sayısını 190’a çıkarmıştı.

2016’da yılında 130 ülkeye açılma kararı alan Netflix bu karar ile Türkiye’de de hizmet vermeye başlamıştı.

Netflix’te kaç tane Türk dizisi var?

2016 yılından beri Türkiye’de hizmet veren platformun ülkemizde özel ilk orijinal içeriği Hakan: Muhafız olmuştu.

Netflix bu projenin ardından Love 101 ve Atiye isimli iki Türki dizisi için de onay verdi. İki dizinin çekimleri geçtiğimiz dönemde başladı.

Netflix Türkiye, yeni dizi ve filmlerin listesini yayımladı!

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.