Netflix’ten çocuklar için yeni uygulama

Online dizi ve film platformu Netflix, kısa videoların paylaşıldığı ve yalnızca çocuklara yönelik uygulamayı test etmeye başladı.

Dünyanın en önde gelen dizi ve film platformu Netflix, çocuklar için kısa videoların paylaşılacağı ‘Kids Clips’ isimli uygulamasını test etmeye başladı.

Popüler video paylaşım uygulaması TikTok’a benzer bir arayüze sahip olan Kids Clips’te, Netflix’in çocuklara dönük içeriklerden oluşturduğu seçki, kısa videolar halinde paylaşılacak.

Bloomberg’in aktardığına göre; uygulama, TikTok ve Instagram Reels’in aksine videoların dikey olarak değil, TV ekranlarına daha iyi uyum sağlaması için yatay modda izleneceği şekilde tasarlandı.

VİDEO SAYISINI SINIRLAYACAK

Kids Clips, bu hafta ABD’de, Latin Amerika’daki bazı ülkelerde, Kanada, Avustralya ve İrlanda’da test edilmeye başlayacak.

İlk etapta iOS işletim sisteminde kullanıma sunulacak olan uygulama, çocukların bir oturuşta izleyebileceği video sayısını 10 ile 20 arasında sınırlayacak.

Bununla birlikte ‘Kids Clips’ uygulaması, Netflix’te yine bu yılın başlarında kullanıma açtığı ‘Fast Laughs’ uygulamasıyla benzerlikler taşıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.