“Netflix olarak Türkiye’deki üyelerimize ve kreatif camiaya bağlılığımızı sürdürüyoruz”

RTÜK'ün eşcinsel karakterlere sahip Netflix Türkiye orijinal yapımına müdahale ettiği ve bunun sonucunda Netflix'in de Türkiye'den çekilme kararı aldığı iddiaları bir süredir tüm sosyal mecralarda tartışılıyordu.

RTÜK’ün eşcinsel karakterlere sahip Netflix Türkiye orijinal yapımına müdahale ettiği ve bunun sonucunda Netflix‘in Türkiye’den çekilme kararı aldığı iddiaları, son günlerde tüm sosyal mecralarda tartışma konusu olmuştu.

Netflix tarafından atılmış gibi gösterilen ve içinde “Sevgili dostlar, maalesef ki bu bir veda tweetidir. Yaşanılan bazı problemlerden Netflix yönetimi TR altyapısını kapatma kararı aldı. 1 Ağustos 2020’den itibaren yollarımızı ayırmak durumundayız. Bugüne kadar bizi yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.” ifadelerini barındıran yalan bir tweet de gündemi fazlasıyla karıştırdı.

Bugün öğle saatlerinde ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Netflix ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ünal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “NetflixTurkey ne siyasi düzeyde AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile ne de resmî düzeyde İletişim Başkanlığı ile görüştü. Türkiye’den gitmeyi neden düşünsünler? Netflix’in daha derin iş birliği ile Türk kültürüne, sanatına dönük daha yüksek hassasiyet göstereceğine inanıyorum.” dedi.

Netflix’in Türkiye’den çekilme iddiasıyla ilgili en önemli açıklama ise biraz önce Netflix’in kendisi tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Netflix olarak Türkiye’deki üyelerimize ve kreatif camiaya derinden bağlılığımızı sürdürüyoruz. Birlikte çalıştığımız birbirinden yetenekli isimlerle gurur duyuyoruz. Şu anda yapım aşamasında olan ve yakında çekimlerine başlanacak projelerimiz için çok heyecanlıyız ve bu hikayeleri dünyanın her köşesindeki üyelerimizle paylaşmayı dört gözle bekliyoruz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.