Netflix’e yakın kaynak iddiaları doğruladı! O dizi eşcinsel karakter yüzünden iptal edildi!

Netflix'in 'Şimdiki Aklım Olsaydı' dizisini eşcinsel karaktere izin verilmemesi nedeniyle çekimlere 1 gün kala iptal ettiği ortaya çıktı.

Online dizi ve film izleme platformu Netflix’e yakın bir kaynak, Türk makamlarının kendilerine ‘Şimdiki Aklım Olsaydı’ dizisi için lisans almak istiyorsa, söz konusu dizinin senaryosundaki eşcinsel karakteri çıkarması gerektiğini söylediğini bildirdi.

Netflix, euronews’in Emma Beswick imzalı haberine göre, “Türk yetkililer Netflix eğer ‘Şimdiki Aklım Olsaydı’ dizisi için yayın hakkı almak istiyorsa senaryodan eşcinsel karakteri çıkarmalı dediler” açıklamasında bulundu.

Ayrıca Netflix, “Yazarın senaryosunun söz konusu karakter olmadan hayata geçirilemeyeceği için Netflix seriyi iptal etmeye karar verdi” şeklinde konuştu.

Netflix’in yeni dizisi Şimdiki Aklım Olsaydı’nın detayları belli oldu

Ne olmuştu?

Netflix’in Türkiye yapımı projelerinden biri olan Şimdiki Aklım Olsaydı dizisi, set başlamadan bir gün önce Netflix tarafından iptal edilmişti.

Yönetmenliğini Çağan Irmak ve Umut Aral’ın, yapımcılığını Netflix’in, Türkiye’deki yürütücü yapımcılığını ise Ay Yapım’ın üstlendiği Şimdiki Aklım Olsaydı’nın 2021 yılında Netflix’te gösterilmesi planlanıyordu.

blank

Şirketin diziyi çekimlere bir gün kala iptal etmesinin ardında senaryosundaki yan hikâyelerinden birinde eşcinsel bir karakterin yer almasının yattığı belirtilmişti.

Dizinin yaratıcısı ve senaristi olan Ece Yörenç yaptığı açıklamada, “Bir gey karakter nedeniyle dizinin çekimlerine izin verilmediğini ve bunun ilerisi için çok korkutucu” açıklamasını yapmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.