Netflix, Blu TV gibi internet yayınlarına sansür ve kapatma!!

İnternetten radyo tv yayınlarına MİT izni, denetim, sansür ve kapatma geliyor.

Ulaşılan radyo-TV ve isteğe bağlı yayınların internet üzerinden sunumuna ilişkin RTÜK ile BTK uzmanlarının hazırladığı yönetmelik taslağına göre, internetten yayın lisansı için MİT ve Emniyet’ten izin koşulu getirildiği belirtildi.

Tüm radyo-tv yayınları, platform yayınları ile Netflix, Blu TV gibi “IPTV” formatındaki yayınlar “denetim, erişim engeli, lisans iptali” gibi geniş bir ‘sansür’ çarkının içine alınıyor.

Söz konusu haber aynen şöyle devam ediyor:

İnternetten yapılan yayınlara, radyo ve TV’lerde olduğu gibi para cezası değil mahkeme kararı ile ‘karartma cezası’ öngörülüyor.

‘Bip’siz yayın keyfi sona erecek. Cumhurbaşkanının yayın yasağı yetkisi, internet radyo-TV’lerini de kapsayacak.

Bireysel iletişim için yapılan görüntülü ve sesli yayınlar denetim dışı bırakılırken scope ve vekil yayınlarının durumu belirsiz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.