Neşet Ertaş filmine yayın yasağı! Vizyona girmesine 2 gün kalmıştı!

Merhum halk ozanı Neşet Ertaş’ın yaşam öyküsünü anlatan filmin yayınlanmasına 2 gün kala mahkemeden ret kararı geldi. Ailenin onayı olmadan çekilen ve yayınlanacak olan film, vizyona girmeyecek.

“Bozkırın tezenesi” olarak bilinen usta halk ozanı Neşet Ertaş’ın biyografisini beyazperdeye taşıyacak film, yapım sürecinin başından beri ailesi tarafından eleştiriliyor. Aile, usta sanatçının, sağ iken “filminin çekilmesini istemediğini” söylediğini belirtirken, yapım şirketi film konusunda ısrarcı davranıyordu. Son olarak Ertaş ailesinin avukatı Uğur Çapkın, 16 Aralık Cuma günü izleyici karşısına çıkacak Neşet Ertaş filminin vizyona girmeyeceğini açıkladı.

Çapkın, “Mahkemelerden biri haklılığımızı nihayet gördü ve tedbir kararı verdi. Film vizyona girmeyecek. Cuma günü diğer dosyadan da karar bekliyoruz. Bizi gönülden destekleyen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

Filmin vizyona girmemesi ile ilgili açılan davalardan birisi de 16 Aralık Cuma günü görülecek.

‘ERTAŞ’IN VEYA AİLENİN İZNİ YOK’
Avukat Çapkın daha önce yaptığı açıklamada, iki imza alınması sonucu Ertaş’ın eserlerinin kullanıma açıldığını ve kitap üzerinden film çalışmasının ailenin izni olmadan yapıldığını söyleyerek, “Ne ailenin ne de Neşet Ertaş’ın verdiği bir izin yok. Ertaş’ın eserlerinin notaya alınması başka bir şey, eserlerin film olarak ve ailenin izni olmadan perdeye aktarılması başka bir şey” demişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.