NATO: Savunmayı güçlendirmek için ek adım kararı aldık

NATO, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından ”Washington Antlaşması’nın 4’üncü maddesi uyarınca müttefiklerle istişarede bulunarak, caydırıcılığı ve savunmayı güçlendirmek için ek adım kararı aldık.” açıklamasında bulundu.

Rusya, Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın Donbas bölgesine Rus askerlerinin girdiğini ilan etmesinin ardından bölgede tansiyon iyice yükseldi. Rusya Ukrayna’nın çeşitli şehirlerine saldırıları sürdürürken Ukrayna’dan can kaybı sayısının yükseldiği haberi geliyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya’nın Ukrayna işgali karşısında acil NATO zirvesi talebinde bulunmuştu.

NATO, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi nedeniyle Washington Antlaşması’nın 4’üncü maddesi uyarınca müttefiklerle istişarede bulunarak, caydırıcılığı ve savunmayı güçlendirmek için ek adım kararı aldıklarını duyurdu.

NATO’dan yapılan açıklamada, “Gerilimi yükselmesine karar veren yalnızca Rusya’dır” ifadelerine de yer verildi.

Bloomberg, NATO’nun 25 Şubat günü Ukrayna-Rusya savaşı üzerine video konferans yoluyla bir zirve düzenleme kararı aldığını aktardı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.