NASA’dan Avrupa’ya uyarı!

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi’ndeki (NASA) bilim insanları, Kuzey Kutbu’ndaki büyük bir okyanus akıntısının sıcaklıkların artmasıyla yön değiştirebileceği ve Avrupa’daki sıcaklıkların düşebileceğini açıkladı.

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi’ndeki (NASA) bilim insanları, Kuzey Kutbu’ndaki büyük bir okyanus akıntısının sıcaklıkların artmasıyla yön değiştirebileceği, böyle bir değişikliğin son derece soğuk havayı Batı Avrupa’ya getireceği uyarısında bulundu.

Beaufort Döngüsü adı verilen dairesel akım, Arktik Okyanusu’nun batısında, Kanada’nın kuzeyi ve Alaska çevresinde saat yönünde hareket ediyor ve burada doğal olarak eriyen buzlardan, nehir akışından ve yağışlardan tatlı su topluyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.