NASA’dan 30 yıl sonra Venüs’e gitme kararı

NASA Başkanı Bill Nelson, 30 yıl sonra yeniden Venüs’e gitme planı yaptıklarını açıkladı.

NASA’nın yeni başkanı Bill Nelson çarşamba günü yaptığı açıklamada; 9 yıl içerisinde iki NASA göreviyle Venüs’e gidileceğini açıkladı.

Bilim insanlarının ‘güneş sistemindeki en yaşanabilir gezegen’ olarak adlandırdığı Venüs’ü araştırmak için NASA iki görev planlıyor.

HER GÖREV 500 MİLYON DOLAR

DAVINCI+ adı altında gerçekleşecek görev ile Venüs’ün atmosferinin neyden yapıldığını ölçmek için Venüs yüzeyine bir sonda gönderileceği duyuruldu. VERITAS adlı bir diğer görev ile de gezegenin yüzeyinin detaylı bir şekilde haritalandırılması bekleniyor.

T24’ün The Guardian’dan aktardığı habere göre, Her Venüs görevi, NASA’dan 500 milyon dolar alacak. Sondaların 2028 ile 2030 yılları arasında fırlatılması bekleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.