Narlıdere’ye Kentsel Dönüşüm Ödülü

Narlıdere Belediyesi, ödüle doymuyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in yüzde yüz uzlaşı mantığı ile yola çıktığı kentsel dönüşüm stratejisi ve projeleri, ‘7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde Türkiye genelindeki tüm belediyelerin arasında yapılan 2 aylık değerlendirme sonucu ‘Kentsel Dönüşüm Teşvik’ dalında ödüle layık bulundu. Başkan Engin, “Narlıdere’deki çarpık kentleşmenin önüne geçmek ve sağlıksız yapıların dönüşümünü sağlamak için mesai harcıyoruz. Kentsel dönüşümde stratejimizi belirlerken kimsenin mutsuz ve huzursuz olmasını istemedik.. Bu düşüncelerimizin ödüle layık bulunması bizleri mutlu ediyor ve doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 2019 yılında göreve gelmesiyle birlikte ilk iş olarak kentsel dönüşüm projeleri ve stratejilerini geliştirmek için kolları sıvadı. Kentsel dönüşümde ‘Yüzde Yüz Uzlaşı’ sloganı ile yola çıkan Başkan Engin’in kentsel dönüşüm stratejileri meyvelerini vermeye başladı. Dönüşüm sürecini vatandaşa ve kamuoyuna en iyi şekilde anlatmak amacıyla ilki 2013 yılında yapılan ve bu yıl yedincisi düzenlenen ‘Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde Narlıdere Belediyesi, ödüle layık bulundu. ‘Çevresel Sürdürülebilirliğe Dayalı Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler’ ana temasıyla yapılan kongre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) iş birliğiyle Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından İstanbul’da gerçekleştirildi. Narlıdere Belediyesi, 2 ay süren yoğun bir değerlendirme sonucu kentsel dönüşüm projeleri ve stratejileri ile Türkiye’deki tüm büyükşehirler ve ilçe belediyelerinin arasından sıyrılarak “Kentsel Dönüşüm Başarı ve Teşvik” ödülünü almaya hak kazandı.

‘MUTLU DÖNÜŞÜM’

“Kentsel dönüşümde yüzde yüz uzlaşı ile yola çıktık” diyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Dönüşümde en önemli şey tarafların uzlaşıyı gönülden yapması. Bir kişinin bile bu dönüşüm sürecinde mutsuz olmasını istemiyoruz. Sahaya çıktığımızda en çok buna dikkat ediyoruz. Narlıderemiz’deki çarpık kentleşmenin önüne dönüşüm ile geçmeyi istiyoruz. Herkesin sağlıklı konutlarda, ferah ve her şeyden önemlisi mutlu bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Biz kentsel dönüşüm projelerimiz için kollarımızı sıvadığımızda en çok buna dikkat ettik. Bugün aldığımız ödül, doğru yolda olduğumuzu görüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.