‘Nar Elçileri’ Manisa’da

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), ‘Şiddete Karşı Medya İletişim Projesi-NAR’ mahalle buluşmalarının üçüncüsü Manisa Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlendi. Şehzadeler İlçesi Alaybey Mahallesi’ndeki esnafla bir araya gelen İGC Nar Elçileri, ‘mahallemizi şiddete kapattık’ dedi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) ‘Şiddete Karşı İletişim Projesi-NAR’, medyadaki şiddet dilini dönüştürmek ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla yerel yönetimler desteğiyle NAR Mahalle Buluşmaları düzenliyor.

Proje farkındalık çalışmaları kapsamında İGC Genel Sekreteri Mehlika Gökmen, Yönetim Kurulu üyeleri Duygu Tuncer, Meltem Seyis ve Projeler Koordinatörü Reyhan Şenay ile psikolog Sevgi Türkmen ve avukat Birgül Değirmenci Manisa’nın Şehzadeler ilçesi Alaybey Mahallesi’ndeydi. Önce bir kahvehanede Alaybey mahallesinin kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya gelindi. Toplantıya, Manisa Büyükşehir Belediyesi (MBB) Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Ergün Aksoy, Manisa Büyükşehir Belediyesi Mahalle Hizmetleri Şube Müdürü Nuray Çevirmeci katıldı. Hukuki ve psikolojik bilgilendirme çalışmalarının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile esnafa “Mahallemizi Şiddete Kapattık” görselleri ve broşürleri dağıtıldı. İGC Nar Proje Ekibi, esnaf buluşmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Kırmızı Ev Kurs Merkezi’nde kadınlarla bir araya geldi.

ŞİDDETİ ÖNLEYEN NEFERLER OLMALIYIZ

Proje toplantılarına katılan Manisa Büyükşehir Belediyesi (MBB) Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün İzmir Gazeteciler Cemiyeti ‘Şiddete Karşı Medya İletişim Projesi-NAR’ çalışmalarını desteklediğini söyleyerek, Belediye olarak şiddete karşı farkındalık çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. MBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Ergün Aksoy ise, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ile Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle güzel bir projeye imza attıklarını belirterek, “Şiddeti önleme noktasında hepimiz birer nefer olmalıyız” dedi.

NAR Projesi hakkında ve şiddete karşı yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Nar Elçileri, mahalle halkına ve çevredeki esnafa broşür dağıtarak, ‘Mahallemizi Şiddete Kapattık’ yazılı görselleri esnaf dükkanlarının pencerelerine astılar.

Avukat Birgül Değirmenci ve Psikolog Sevgi Türkmen uzmanlık alanları çerçevesinde şiddetin önlenmesi için yapılabilecekleri paylaştığı toplantılarda, şiddete karşı duyarsız kalınmaması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.