Müzik Temalı Kısa Film Yarışması sonuçlandı

2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliği ile düzenlenen 2. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali kapsamında yer alan Müzik Temalı Kısa Film Proje Yarışması sonuçlandı. Hilmi Etikan, Işıl Özgentürk, Prof. Dr. Lale Kabadayı, Nihat Durak, Tahsin İşbilen, Cumhur Bakışkan, Vecdi Sayar’dan oluşan Seçici Kurul, başvuran 67 projeyi değerlendirerek aralarından 10’unu belirledi. Kazanan proje sahipleri İzmir, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Sakarya ve Konya illerinden katılıyor. Proje yarışmasında seçilen projeler ve yönetmenleri şunlar:
Bosna, Gece ve Müzik /Şenol Çöm
Elbet Bir Gün / Enes Yıldız
Mardin Diller ve Dinler / Elif Yiğit
Musiversalism / Orçun Buldaç
Nokta / Hakan Gül
Notalar Susmaz / E. Kemal Mert
Playback / Onur O. Akşit
Radyodaki Şarkı / Aslı Coşar
Sessiz Senler / Nisa Nemutlubakış
Sevgili Marsias / Simge Günsan
Yarışmayı kazanan proje sahipleri 11-15 Haziran tarihleri arasında İzmir Sanat’ta düzenlenecek Proje Geliştirme Atölyesi’ne katılacaklar. Atölye katılımcılarına 5.000’er TL verilecek. Proje sahipleri, yarışmanın seçici kurul üyeleri danışmanlığında gerçekleşecek atölyenin ardından filmlerini çekecekler. Filmler tamamlanıp, önümüzdeki yılın festivalinde gösterildiğinde filmlerin yönetmenlerine ikinci bir 5.000 TL verilecek.
Ulusal Yarışma Jüri Başkanlığını Erden Kıral Yapacak
Ulusal Yarışma Film Jüri Başkanlığını Erden Kıral’ın yapacağı festivalde; Biket İlhan, Ebru Şeremetli, Güldiyar Tanrıdağlı, İzzet Öz, Selen Uçer ve Selva Erdener yer alacak. En İyi Film / Jüri Özel Ödülü / En İyi Kadın Oyuncu / En İyi Erkek Oyuncu / En İyi özgün Müzik / En İyi Şarkı / En İyi Ses Tasarımı dallarında ‘Kristal Flamingo’ ödüllerini belirleyecek. Festivalin Büyük ödülü 100.000 TL yapımcı ile yönetmen arasında paylaştırılacak. Diğer dallarda ödül kazananlara da 10.000’er TL ödül verilecek.
10 Film Arasında Zorlu Yarışma
10 filmin yarışacağı Ulusal Yarışma film kategorisinde; Uluç Bayraktar’ın 9.75, Emre Erdoğdu’nun Beni Sevenler Listesi, Ziya Demirel’in Ela ile Hilmi ve Ali, Erdem Tepegöz’ün Gölgeler İçinde, Tayfun Pirselimoğlu’nun Kerr, Ferit Karol’un Kumbara çağıl Bocut’un Sardunya, Tufan Taştan’nın Sen Ben Lenin, Mehmet Ali Konar’ın Zin ve Ali’nin Hikayesi, Nazlı Elif Durlu’nun Zuhal filmi yarışacak.
Tunç Soyer: Sinemaseverlerle filmleri buluşturmanın heyecanı içindeyiz.
Festivalin Düzenleme Kurul Başkanlığı’nı da yürüten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer; “İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali’nde çok değerli jüri üyeleriyle birlikte olacağız. Ayrıca birbirinden önemli filmleri ve yönetmenleri ağırlayacak olmanın, böylesine güzel filmleri sinemaseverlerle buluşturmanın sevinci içindeyiz. Eminim İzmirliler bütün film gösterimlerini takip edecek, sinema ve film dolu 10 gün geçirecekler. Ben de bir sanatsever olarak, büyük bir heyecanla festivalin başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.
Vecdi Sayar: Dopdolu bir festival bizi bekliyor
Festivalin yönetmenliğini yapan Vecdi Sayar; “Dopdolu bir içerikle sinemaseverlerin karşısına çıkacağız. Birçok ülkeden 100’ün üzerinde film göstereceğiz. Sinema ve müzik temalarını birlikte işleyen çok kıymetli yapımlara yer vereceğiz. İzmir’in birçok yerinde film gösterimleri yapacak ve festivali İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunacağız. İnanıyorum ki bütün filmler dolu salonlarda gösterim yapacak. Bütün İzmirlileri festivale bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.