Müzik grubu Congulus ilk albümleri ‘Bozkır’ ile müzik dünyasını selamlıyor

Congulus, ilk albümü ‘Bozkır’ı 8 Mart günü Venüs Müzik etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuyor. Grup, 9 Mart Cumartesi akşamı Beyoğlu Anahit Sahne’de albümün konserini verecek.

İstanbul’da kurulan yeni nesil psychedelic etkili müzik grubu Congulus ilk albümleri ‘Bozkır’ ile müzik dünyasını selamlıyor. Grup albümlerinin tanıtım konserini Beyoğlu’nun yeni mekânı Anahit Sahne’de 9 Mart Cumartesi akşamı verecek.

blank

Congulus ismini, Anadolu’da uzun kış gecelerinde soba başında çocuklara anlatılan Gulyabani hikayelerinden alıyor.

Congulus, 11 şarkıdan oluşan ‘Bozkır’ isimli albümünde, müzikal hikayelerini psychedelic atmosferler eşliğinde anlatıyor.

Bozkırda güneş tutulması

Congulus, bu albümle dinleyicileri bozkırda sıcak ve kavruk bir güneş altında soğuk ve karanlık bir güneş tutulmasına davet ediyor.

İstanbul’da yeşeren grup, 2016 yılından bu yana Cihan Önder (elektrik gitar ve synthesizer), Emre Açıkgöz (bas gitar) ve Tayfun Gür (davul) kadrosuyla birlikte müzik yapıyor.

Yoğun duygusal atmosfer

Grup, Anadolu müziğinden etkilenen ve psychedelic ögelere rastlanan müziklerinde geniş kompozisyonlar, uzun dronlar ve akışkan riffler, eklektik motifler ile yoğun duygusal müzikal bir atmosfer yaratıyor.

Congulus’un müziği sahnede de hipnotik görseller ile birlikte dinleyenlerini etkiliyor. Müziklerindeki çok katmanlı ögeler, canlı looplar performanslarında seyircilere dinamik bir atmosferi yaşatıyor.

Alternatif müzik dinleyicisinin 2016 sonunda yayınladıkları ‘Kış Ayının Kabusu’ isimli sekiz parçalık demo albümü ile tanıdığı grup, çok sayıda şehirde konserler verdi. Grubun, 2017’de ‘Demirci Sessions’ adıyla dijital mecralarda yayınlanan üçleme video çalışması bulunuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=95-9K9xcKGY

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.