Mutlu Gebe Okulu’nda Sertifikalar Sahiplerini Buldu

Çiftlikköy Belediyesi ve Özel Aktif Hastanesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen ücretsiz ‘Mutlu Gebe Okulu’nda eğitimler, çocuk ve anne arasında güvenli bağlanma semineri ile sona erdi. Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Hakan Cengiz ve Klinik Psikolog Neslihan Kızılkaya, dinleyicilerle bilgilerini paylaştı.

Gebelik süreci, gebelik ve sonrasında cilt bakımı, yenidoğan bebek döneminde aşılar ve çocukla anne arasında güvenli bağlanma konularının ele alındığı 3 seminer programının verimli geçtiğini dile getiren Özel Aktif Hastanesi Halka ilişkiler Müdürü Ayşen Tüzünataç, Mutlu Gebe Okulu programına katılan dinleyicilere katılım sertifikalarını takdim etti.

Sunumunda çocuk ve anne arasında güvenli bağlanma konusunu ele alan Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Hakan Cengiz, bağlanmanın bebek ve birincil bakım veren arasında gelişen, bir tarafın ya da iki tarafın da yakınlık aradığı, stres ve ayrılık durumlarında kendini daha çok gösteren duygusal bağ olduğunu ifade etti. Klinik Psikolog Neslihan Kızılkaya da, “Anne-baba ile arasında güvenli bir bağlanma olan çocuklar, annenin-babanın her zaman yanında olduğunu ve ihtiyaçlarına cevap vereceğini, ulaşılabilir olduğunu bilir. Ebeveyninden ‘ben buradayım, seni duyuyorum, seni anlıyorum, sana değer veriyorum’ mesajlarını alan, anlaşıldığını, değerli olduğunu, kabul edildiğini hisseden ve böylece güvenli bağlanan çocuğun hem kendine ve hem de çevresine güveni olumlu yönde desteklenecektir” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.