Mustafa Ceceli, Elazığ Çadırkent’te depremzede çocuklarla bir araya geldi

Kansersiz Yaşam Derneği yönetim kurulu üyesi olan sanatçı Mustafa Ceceli önceki gün Elazığ Çadırkent’te depremzede çocuklarla bir araya geldi.

Kansersiz Yaşam Derneği’nin, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onaylanan psikologlarla Elazığ Çadırkent’te hafta başında itibaren “Yaşatır” adlı tırın içinde depremden etkilenen çocuklara psikolojik destek vermek ve travma tedavisi yapmak için hizmet verecek. Tırın içinde yer alan çocuk oyun parklarını depremzede çocuklar psikologlar eşliğinde zaman geçirebilecek.

blank
Mustafa Ceceli

Elazığ’da çocuklarla bir araya gelerek onlara moral veren Ceceli , yaptığı ziyaretlerin ardından şu şekilde konuştu; “Bugün Elâzığ’da sadece sanatçı Mustafa Ceceli değil aynı zamanda Kansersiz Yaşam Derneği yönetim kurulu üyesi Mustafa Ceceli olarak bulunuyorum. Elazığ’a geldik, depremzedelerimizi ziyaret ettik. Burada devletimizin tüm birimleriyle nasıl seferber olduğunu, yurdun dört bir yanından yardımların adeta yağmur gibi buraya nasıl yağdığına şahit olduk. Çadırkent’i dolaştık ve biz de İstanbul’da “YaşaTır” adını verdiğimiz tırımıza yüklediğimiz yardımları Elazığ’da Afad’a teslim ettik. Depremden tabi sadece binalar etkilenmiyor, çocuklarımız özellikle psikolojik anlamda çok etkileniyorlar. Onların yaşadıkları bu travmayı bir nebze olsun hafifletebilmek adına aslında buradayız. YaşaTır’ın içinde oyun alanları, keyifli vakit geçirebilecekleri aktiviteler ve abiler, ablalar bulunuyor. Diliyoruz ki bu süreç içerisinde devletimiz var gücüyle yaraları sararken biz de çorbada tuzumuz olsun psikolojik anlamda yavrularımızın, çocuklarımızın yaralarını saralım diye buradayız. Kansersiz Yaşam Derneği, her zaman çocuklarımızın yanında olmaya, yardıma ihtiyacı olan ailelere el uzatmaya devam edecek.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.