“Müslüm” filminde Brad Pitt sürprizi

Milyonların aylardır beklediği ‘Müslüm’ filmi için geri sayım başladı. Yapımcı Mustafa Uslu, “Filmin duygu yüklü sahneleri taze annelerin sütten kesilmesine neden oldu” dedi.

Müslüm Gürses’in hayat hikâyesini anlatan Müslüm filmi, 26 Ekim’de vizyona giriyor. Başrollerini Timuçin Esen ve Zerrin Tekindor’un paylaştığı filmin Türkiye’de seyirci rekoru kırarak 10 milyon izleyiciye ulaşması hedefleniyor. Filmin yapımcısı Mustafa Uslu’yla bir araya geldik.

İLK BAŞTA ROLE GİREMEDİ

Filmde oyuncuları itinayla seçtiklerini anlatan Uslu, Gürses’i oynayan Timuçin Esen’in müzik geçmişinin ve bir albümünün olmasının büyük avantaj olduğunu ifade etti. Esen’in rolü kabul ederek büyük risk aldığını vurgulayan Uslu, “İlk başta role giremedi. Biz de ona destek olduk. Amerika’ya gönderdik. ‘Lalala Land’in senaryo doktorluğunu yapan, en son Tom Cruise, Brad Pitt ve Leonardo Di Caprio gibi ünlülerin oyuncu koçluğunu yapan Greta Seacat’le çalıştık. Greta onu çok iyi hazırladı” dedi.

UÇAKTAN İNEN TİMUÇİN DEĞİLDİ

Esen Amerika’dan geri dönerken Greta Seacat’in bir mail attığını ve “Gelen kişi artık Timuçin Esen değil, Müslüm Gürses’ti. Sakın onun fabrika ayarlarıyla oynamayın. Daha agresif olabilir, size selam vermeyebilir” dediğini anlatan Uslu, “Hakikaten uçaktan indiği andan itibaren, film bitene kadar Timuçin o rolün içindeydi. Role hakkını verdi” diye konuştu.

Mustafa Uslu, Güney Kore’de Şenay Büyükköşdere’nin sorularını yanıtladı.

Genç Müslüm ‘O Ses’ten

Müslüm Gürses’in gençliğini oynayan Şahin Kendirci’yi YouTube’dan bulduğunu söyleyen Uslu, Kendirci’nin bundan 5-6 yıl evvel O ses Türkiye’de birinci olduğunu hatırlattı.

blank

Şükran Ovalı sütten kesildi

Filmi izleyen bazı annelerin sütünün kesildiğini anlatan Uslu “Caner Erkin ve eşi Şükran Ovalı’yla filmi izleyecektik. Şükran’a dedim ki; ‘Bu biraz sert bir film. Fokus gruplarda izleyen annelerin sütü kesildi, istersen seyretme. ‘Yok ben oyuncuyum, bir şey olmaz’ dedi. Ertesi gün eşimi aramış, ‘Sütüm kesildi, doktora gidiyorum’ demiş” diye konuştu.

1 milyon 800 bin TL telif ödedik!

Filmin 16 milyon TL’ye mal olduğunu söyleyen Uslu, “24 bin 300 parça kostüm yapıldı. Şarkılara 1 milyon 800 bin TL telif ödedik” açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.