“Müsaadenizle delirme hakkımı kullanıyorum”

Ressam Arden Oluk ile seramik sanatçısı Ayşe Öztürkmen’in Arnavutköy Join+idea’da gerçekleştirdikleri serginin açılışına usta yönetmen Ferzan Özpetek, Günseli Kato, Cem Mumcu ve Zeliha Berksoy katıldı.

Arden Oluk’un resimleri ile Ayşe Öztürkmen’in seramik heykellerinden oluşan, küratörlüğünü Meryem Sultuybek’in yaptığı kolektif sergi “Müsaadenizle delirme hakkımı kullanıyorum”da; insanın, tek bir hücreden başlayan yolculuğu, doğumu, kendini arayışı, zihnini ve bedenini keşfi ve sonrasında toplum ile birlikte geldiği hali ile korkulara, isyana, meraka, sorgulayışa ve varoluşa dair birçok sürecini görmek mümkün. Günümüz insanının arayışına, içe dönüşüne ve toplum dayatmalarına dair bir manifesto. Aramaktan usanmayanlar, içlerine bakmaktan korkmayanlar, en doğal haklarından biri olan delirme hakkını kullananlar için… Serginin açılışına, önümüzdeki günlerde İstanbul Kırmızısı filminin çekimlerine başlayacak olan usta yönetmen Ferzan Özpetek, Günseli Kato, Cem Mumcu ve Zeliha Berksoy ile birlikte çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi 10 Nisan’a kadar gezebilir.

ferzan

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.