Murat Övüç’ün ünlü olmak için attığı taklalar!

Murat Övüç örneğinden de anlaşılacağı gibi, artık ünlü olmak için yetenekli olmak zorunda değilsiniz, konuşulacak malzemeyi verin kafi. Artık televizyona çıkmak, albümler yapmak, filmlerde oynamak zorunda da değilsiniz. Ortalığı karıştırın yeter!

Medyaradar’da yazıları ilgi ile takip edilen Murat Tolga Şen, bugün köşesine son günlerin en tartışmalı ismi Murat Övüç’ü taşıdı..

Eskiden sıkça kullanılan bir laf vardı; “televizyona çıkmıyorsan ünlü değilsin”. Gerçekten de, bir zamanlar beyaz ekranda yer almayan birinin ünlü olması ihtimali yok gibi bir şeydi.

YouTube video

Filmlerde izlediğimiz “artistler”, televizyonda gördüğümüz oyuncular, sunucular ve albümü çıkmış şarkıcılar yani sinema, televizyon ve albüm formatları… Memleketin ünlü hanesinde yer almak, toplumun gönlünde taht kurmak için aşılması gereken eşiklerdi bunlar. Bu saydıklarımın üçünde de görünüyorsanız aşırı ünlü biriydiniz. Mesela Zeki Müren öyledir. O, filmleriyle ve şarkılarıyla her yerde karşımıza çıkanlardandı.

Sonra hayatımıza sosyal medya ve onun ünlüleri girdi. Ünlü de denmiyor, fenomen deniyor çoğuna ama onlar bir albüme, filme, diziye ihtiyaç duymadan ünlü oldular. Bu saydıklarım sonradan geldi. Bir kısmı gerçekten yetenekli ama bu sosyal medya ünlüsü kalabalığın içinde artık kokusu mide bulandıracak seviyede çöp yığınları oluşmaya başladı.

Murat Övüç’ten sahnede Yeşim Salkım’a ağır küfür!

Sosyal medya dediğimiz şey aslında bir yankı mağarası olduğu için ne yaparlarsa yapsınlar ünleri artmaya devam ediyor. Eskiden nefret ettiklerimizin gözlerden ırak durmaktan başka şansı yokken şimdi mesafeyi hiçleştirecek kadar yakınımızdalar.

Murat Övüç diye biri var mesela, başarısız bir Huysuz Virjin replikası, normalde kimsenin umurunda olmayacak adam baya bildiğin şöhret oldu!

Sürekli gündem olan ve giderek buna daha da ihtiyaç duyan bu kişinin artan ününü hızla paraya tahvil ettiği de ortada. Son numarası, (eski bir video olduğu söyleniyor) bir sahne şovu sırasında Yeşim Salkım’a hakaret etmek… Sonra da güya destek vermek için gittiği bir kadın protestosundan kovulmuş ama o anlar da hemen kameraya alınmış ve bugünün nefret ettiğimizi takip edelim köşesine yerleşmiş bile ve ben bu kişinin mesleğinin ne olduğunu bile bilmiyorum. Şarkıcı mı, şovmen mi, ne?

Bana kalırsa oraya kasıtlı olarak gidip görüntü vermiş gibi çünkü ismi yankılandıkça para kazanacağına iyice kanaat getirmiş durumda. O ve onun gibi yüzlercesi…

Murat Övüç örneğinden de anlaşılacağı gibi, artık ünlü olmak için yetenekli olmak zorunda değilsiniz, konuşulacak malzemeyi verin kafi. Artık televizyona çıkmak, albümler yapmak, filmlerde oynamak zorunda da değilsiniz. Ortalığı karıştırın yeter!

Sosyal medya ne yazık ki ünlü olması gerekenlerle hiç karşılaşmamamız gerekenler konusunda berbat bir sınav veriyor. Aklı başında insanların kafileler halinde bu platformları terk ettiğini görüyorum ama gençleri etki almaya devam ediyor. Neyin gerçek neyin sahte olduğu o kadar birbirine karıştı ki! Modellik yaptığı söylenen bir kadın, Instagram hesabından “beni beach güvenliği dövdü” diyor, ortalık ayağa kalkıyor, turizm bakanı bile açıklama yapıyor ama bugün “aslında sevgilisi dövdü” haberleri çıkmaya başlıyor. Haber siteleri de sosyal medyayı bir muhabir gibi kullandığından hakikate ulaşmak neredeyse imkansız!

Galiba bu yalancı ve gereksizleri başımıza saran sosyal medyadan çok sıkıldım. Hükümet eliyle yasaklanmasa ama hayatımızı ele geçirme hali de sona erse keşke… Tüplü televizyon zamanlarını özledim desem, “bu da yaşlanmış, melankoli yapmış” diyeceksiniz ama bu kakafoni hepimizi hasta ediyor. Tez zamanda şifa bulmak dileğiyle…

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.